Proiectul inițiat de Dragnea privind dublul standard de calitate la alimente, în plenul Senatului

| 08 oct, 12:46

Plenul Senatului ar putea dezbate şi vota luni proiectul de lege privind dublul standard de calitate, prin care se sancţionează comercializarea produselor şi serviciilor „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri. Proiectul este iniţiat de social-democraţii Liviu Dragnea şi Valeriu Steriu.

„În sensul prezentei legi, prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se înţelege o practică comercială care implică introducerea pe piaţă a unui produs ca fiind identic cu acelaşi produs vândut în mai multe state membre în cazul în care aceste produse au în mod semnificativ o compoziţie diferită sau caracteristici care cauzează sau pot determina consumatorului mediu să ia o decizie comercială pe care nu ar fi luat-o în caz contrar”, se arată în proiectul de act normativ amendat de Comisia economică a Senatului, notează Agerpres.

Propunerea legislativă privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor pentru consumatori, care a intrat în circuitul parlamentar pe 14 mai, va fi dezbătută în plenul Senatului, ca prim for legislativ sesizat.

Tag-uri: dublul standard
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ