Proiectul Mungiu pentru Piaţă

| 23 sep, 2013

Până la o decizie a Comisiei speciale şi ulterior a Legislativului, se cuvine însă o analiză mai atentă asupra modului în care proiectul de la Roşia Montană a fost influenţat din perspectiva dimensiunii publice a protestului din Piaţa Universităţii. Protest despre care trebuie spus că ridică tot mai multe semne de întrebare cu privire la interesele politice ale mişcării.

După ce în ultimele săptămâni proiectul de la Roşia Montană a fost întors pe toate părţile, deocamdată etapa blocajului nu a fost depăşită. Comisia specială constituită la nivelul Parlamentului va analiza in detaliu proictul RMGC, iar plenul va decide în final în ce măsură este oportună exploatarea auriferă din Munţii Apuseni.

Până la o decizie a Comisiei speciale şi ulterior a Legislativului, se cuvine însă o analiză mai atentă asupra modului în care proiectul de la Roşia Montană a fost influenţat din perspectiva dimensiunii publice a protestului din Piaţa Universităţii. Protest despre care trebuie spus că ridică tot mai multe semne de întrebare cu privire la interesele politice ale mişcării. Fiindcă este evident, pentru oricine trece această mişcare de protest prin filtrul raţiunii, că mişcarea din Piaţa Universităţii a fost confiscată treptat, devenind de la un simplu protest spontant în numele ideii ecologiste, o mişcare împotriva establishment-ului, potenţată şi întreţinută de personaje controversate. Iar numele care capătă tot mai multă sonoritate în acest context este cel al lui George Soros.

Teza este susţinută de activismul unor personalităţi publice din zona Soros precum Alina Mungiu Pippidi. Conform informaţiilor publicate de cotidianul „Evenimentul zilei”, începând cu anul 2007,  Societatea Academică Română, condusă de Alina Mungiu Pippidi, a obţinut finanţări de aproape 350.000 de dolari de la CEE Trust, una dintre cele mai importante fundaţii ale lui Soros. Potrivit rapoartelor publice ale CEE Trust, SAR a primit bani pentru “denunţarea practicilor de corupţie din sistemul politic românesc, mărirea gradului de transparenţă al instituţiilor şi supravegherea mecanismului de alocare a banilor publici”. Mai nou, Alina Mungiu Pippidi îşi asumă teza formării liderilor protestatarilor din Piaţa Universităţii.

Pe aceeaşi linie Soros s-a afirmat în spaţiul public şi Claudiu Crăciun, unul dintre universitarii formaţi de către Alina Mungiu Pippidi. Potrivit dezvăluirilor din „Evenimentul zilei”, legătura lui Claudiu Crăciun cu George Soros s-a stabilit mult mai direct: liderul protestelor a beneficiat de o bursă de cercetare la Budapesta, timp de doi ani. Open Society Institute şi Central European University Budapest (ambele finanţate de George Soros) apar pe coperta lucrării de cercetare semnată de Claudiu Crăciun, intitulată „The Learning Government Reasearch Project: Assessing Policy Making Reform in Romania”.

Desigur, implicarea ONG-iştilor din zona de influenţă a lui George Soros nu este deloc întâmplătoare. Miza este cea mai probabil de a capitaliza într-o logică electorală aceste proteste. Iar dezideratul va fi acela al înfiinţării unui partid care să le apere interesele lui Soros&Co. O astfel de abordare este însă riscantă fiindcă, oricât ar încerca apropiaţii lui George Soros să manipuleze curentul anti-Roşia Montană către o finalitate ce vizează apariţia unui nou partid, în Piaţă există încă susţinători neafiliaţi ai curentului ecologist.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2013
cantautor
ati dat-o in bara,fie ca se voteaza fie ca nu...
politic,ati pierdut oricum...
degeaba o mai luati pe toate partile la analizat...
"purceaua este moarta-n cotetul USL-ului."..
23 sep, 2013
H2SO4
USL-POLITICIENI
E moarta si putrezita ! Nu mai dureaza mult, si o sa fiti luati in furci, spanzurati si crucificati la marginea soselelor ! Nici un politician nu merita sa scape de puscarie !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ