Promoţiile de tip "3 la preţ de 2" ar putea fi interzise

| 22 mai, 20:07

Ministerul Agriculturii ia în calcul varianta interzicerii promoţiilor gen "trei la preţ de două" dacă produsele respective expiră în mai puţin de 15 zile.

O familie formată din două persoane aruncă, în medie, 35% din hrana cumpărată, fapt ce produce un impact major asupra mediului, susţine conducerea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) InfoCons. Pentru a stopa risipa alimentară excesivă, la nivelul Ministerului Agriculturii s-a constituit un grup de lucru format din ANPC InfoCons, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai reţelelor de hipermarketuri, precum şi ai industriei alimentare.

"Printre măsurile discutate în grupul de lucru sunt închiderea supermarketurilor şi hipermarketurilor sâmbăta şi duminica, astfel încât cetăţeanul să-şi facă achiziţie zilnică şi nu o dată şi mult, deoarece aruncă la fel de mult. O altă măsură propusă a fost interzicerea acelor promoţii cu «trei la preţ de două» cu produse care mai au puţin şi expiră, iar omul le cumpără pentru că se bucură la un preţ mic, dar aruncă două şi mănâncă doar unul.

Promoţiile de acest gen trebuie să fie permise doar cu condiţia să fie făcute cu 15 zile înainte de termenul de expirare a produselor. La fel de importantă este necesitatea pachetizării produselor şi la cantităţi mai mici, chiar dacă, per ansamblu, sunt puţin mai scumpe.

De exemplu, pâinea, la noi, se găseşte doar întreagă, nu poţi să iei jumătate, afară sunt împachetate şi la jumătate din cantitate. Produsele alimentare au un foarte mare impact de mediu pe zona gunoaielor, pentru că doar hipermarketurile şi unităţile de producţie distrug respectivele deşeuri în condiţii de siguranţă. Noi, ca şi consumatori, aruncăm la tomberon, tomberonul stă în soare şi alimentele stricate se descompun şi emană anumite gaze care sunt toxice atât pentru mediu, cât şi pentru sănatatea omului", a declarat Sorin Mierlea, preşedintele ANPC InfoCons.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ