Propaganda rusă aruncă bomba: Tăriceanu, candidatul PSD-ALDE la prezidențiale

| 04 mar, 14:01

Sputnik News, portalul de propagandă al Rusiei, anunță că șeful ALDE va fi candidatul comun al coaliției PSD-ALDE la prezidențiale.

Călin Popescu-Tăriceanu va fi candidatul coaliției PSD-ALDE la alegerile prezidențiale. Este scenariul avansat de portalul Sputnik News, canalul de propagandă al Moscovei.

”Liviu Dragnea a aruncat bomba, care anunță schimbarea: candidatul comun, numele și apartenența (PSD sau ALDE) trecând în planul secund, după planul ”celor mai mari șanse””, scrie Sputnik.

”Iau în calcul varianta ca din partea alianţei PSD-ALDE să candideze candidatul cu cele mai mari şanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă cinci ani de zile”, a spus Dragnea.

”Deci, dorința clară a lui Dragnea este ca social-democraţii şi ALDE să aibă un candidat comun! Ori, în condițiile în care ALDE a anunțat nu doar candidatul, ci și faptul că Tăriceanu va candida SIGUR, este clar că PSD, dacă vrea să meargă în formula Coaliție, trebuie să se plieze după ALDE.

Adică să meargă pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu, fapt care reiese clar din logica discursului lui Liviu Dragnea. Dar și din logica acțiunilor și mai ales a…inacțiunilor PSD.

Să ne amintim că varianta cea mai vehiculată inițial de analiști a fost Călin Tăriceanu, candidat comun al Coaliției”, scrie Sputnik.

Portalul de știri susține că Dragnea ar fi chiar avantajat de mutarea lui Tăriceanu la Cotroceni.

”Pe de altă parte, Dragnea ar fi liniștit cu Tăriceanu președinte, pentru că dacă un alt PSD-ist s-ar ridica în jilțul de la Cotroceni, situația lui în partid ar fi amenințată.

Și, în fine, apropo de șanse, la un 1 la 1 cu Iohannis, Tăriceanu are multe atuuri, inclusiv al celui care știe cine, cum și de ce l-a adus pe Iohannis în jocul de la nivel național și în PNL. De ce nu a spus nimic Tăriceanu până acum? Poate nu a venit momentul.

În concluzie, cred că azi am asistat la debutul campaniei electorale prezidențiale a lui Călin Tăriceanu, cu Liviu Dragnea maestru de ceremonii, șef de campanie și viitor premier. Și, poate viitor președinte, peste 5 sau 10 ani”, scrie Sputnik.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ