Proprietăţi ale Uzinei Mecanice Drăgăşani, unde e acţionar Becali, scoase la licitaţie

| 29 aug, 2013

Un teren şi o clădire aflată în stare de degradare, aparţinând Uzinei Mecanice Drăgăşani, la care acţionar principal este Gigi Becali, vor fi scoase la licitaţie din nou de către Finanţele Publice din Vâlcea, întregul ansamblu fiind evaluat la aproape 690.000 de lei.

Finanţele Publice din Vâlcea organizează o licitaţie publică pentru vânzarea unor bunuri imobile puse sub sechestru, proprietate a debitorului Uzina Mecanică Drăgăşani, unitate care îi aparţine lui Gigi Becali.

 

Potrivit unui comunicat transmis joi de reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea, există un dosar de executare în care vor fi scoase la licitaţie, pe bucăţi sau ca întreg, mai multe bunuri imobile, adică un ansamblu evaluat la suma de 689.993 de lei şi format dintr-un teren cu suprafaţa de 39.334,2 metri pătraţi, evaluat la 303.691 de lei, şi construcţiile existente, ridicate în 1986 şi aflate într-un stadiu avansat de degradare, fără tâmplărie sau cu aceasta ruginită, fără geamuri, cu pereţi fără tencuială şi acoperişuri distruse.

Practic, Fiscul scoate la licitaţie o clădire cu parter şi un etaj, fiecare dintre acestea având o suprafaţă construită de 618,75 metri pătraţi, cu fundaţie şi structură de rezistenţă din beton armat, cu teren intravilan aferent, de 722,25 de metri pătraţi. Licitaţia va avea loc în 11 septembrie, ora 14.00.

 

Aceste bunuri ale Uzinei Mecanice Drăgăşani au mai fost scoase de câteva ori la licitaţie în acest an, fără însă a se prezenta cumpărători.

 

Gigi Becali deţine 90,7 la sută din acţiunile Uzinei Mecanice Drăgăşani, în valoare de 8.136.460 de lei, după ce a cumpărat-o de la AVAS în 2004, dar nu a respectat caietul de sarcini, nerealizând investiţiile prevăzute.

 

Executarea silită are loc în contextul în care acţionarul majoritar al întreprinderii, Gigi Becali, nu a plătit datoriile la stat şi obligaţiile stabilite de instanţele de judecată.

 

În 2007, procesul privind SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA - deţinută de omul de afaceri Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor - cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost suspendat de Tribunalul Bucureşti, după ce instanţa a hotărât trimiterea dosarului la Curtea Constituţională.

 

Procesul a început în anul 2006, când AVAS ceruse, la Tribunalul Bucureşti, rezilierea contractului de privatizare a SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA, pentru nerespectarea programului de investiţii.

 

SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA a fost scoasă la privatizare în anul 2003, de Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, iar în luna mai 2004 Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor au achiziţionat pachetul integral de acţiuni. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de peste 13,9 milioane de lei, reprezentând preţul pentru pachetul majoritar de acţiuni, investiţiile şi capital de lucru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ