Propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, înregistrată la CSM

| 01 apr, 21:30

Propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Augustin Lazăr a fost înregistrată vineri la Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea emiterii avizului de către secţia de specialitate.

Potrivit CSM, calendarul privind desfăşurarea activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului Justiţiei va fi stabilit de Secţia pentru procurori. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. 

Potrivit unui comunicat al MJ, în timpul dialogului cu ministrul Justiţiei, Augustin Lazăr a demonstrat că "are viziunea managerială, determinarea şi autoritatea necesară pentru reformarea şi consolidarea Ministerului Public". 

"Domnul procuror Augustin Lazăr are o experienţă relevantă în management judiciar, având o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară o vastă cooperare judiciară internaţională. Anterior, ca procuror-şef la secţia de anticorupţie, urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ a participat nemijlocit la acţiunea de reformare şi modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele creării structurilor specializate de parchet din cadrul acestei instituţii", se arată în comunicatul citat. 

De asemenea, sursa citată precizează că, în desemnarea propunerii, ministrul Justiţiei a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, vechimea neîntreruptă în Ministerul Public, experienţa profesională şi managerială relevantă şi capacitatea decizională. 

Potrivit MJ, ministrul Justiţiei mulţumeşte tuturor procurorilor care au participat la procesul de selecţie pentru ocuparea funcţiei de şef al PÎCCJ, ''pentru implicare şi profesionalism''. 

Procurorul general al PÎCCJ este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ