PROTEST: A avut loc astăzi, la un combinat siderurgic din Galaţi

| 22 ian, 15:40

Cele două sindicate nereprezentative din cadrul combinatului ArcelorMittal Galaţi, US Forum şi Sindicatul Naţional al Siderurgiştilor, au organizat o acţiune de protest, care a avut loc la poarta unităţii siderurgice

Angajaţii au fost inviţaţi de liderii aflaţi la poarta combinatului, să rămână la o întâlnire, în care sindicaliştii le-au explicat la ce măsuri legale pot recurge aceştia pentru a obţine un salariu mai bun prin noul Contract Colectiv de Muncă(CCM) pe 2015.

În prezent, administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi negociază CCM pe 2015 doar cu un singur sindicat din combinat - Sindicatul Siderurgistul AMG, cel care este unicul sindicat reprezentantiv din unitate. Acest sindicat s-a delimitat de acţiunea de protest organizată de celelalte două sindicate nereprezentative.

Până acum, negocierile derulate între administraţia combinatului şi Sindicatul Siderurgistul AMG nu s-au finalizat cu nicio înţelegere, deoarece sindicaliştii cer o majorare salarială de 12-15%, astfel încât salariul minim din combinat să fie de 1.100 lei, faţă de 975 lei, cât este în prezent, în timp ce administraţia oferă o majorare fixă, de 70 lei, plătibilă în două tranşe - de la 1 ianuarie şi de la 1 iunie.

Totodată, sindicaliştii cer majorarea celor cinci prime anuale de la 160 lei şi 200 lei, la 250 lei, în timp ce conducerea sindicatului oferă doar uniformizarea tuturor primelor la 200 lei.

Citeşte şi: EBay va concedia 2.400 de angajați, după vânzările slabe înregistrate în perioada sărbătorilor

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ