Protest al unioniştilor la Cotroceni: Cer un minister al Reunificării României cu Republica Moldova

| 24 feb, 19:28

Protest la Cotroceni, miercuri seară, unde mai mulţi unioniştii au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să respecte promisiunile făcute în campanie şi chiar înfiinţarea unui minister al Reunificării Republicii Moldova cu România.

În jur de 100 de peroane, din grupul unioniștilor conduși de George Simion, s-au adunat, miercuri seara, în fața Palatului Cotroceni, solicitând un pact național care să vizeze 'reîntregirea națională'.

Unioniștii și-au adus scaune pentru a aminti președintelui că iulie 2015 mai mulți tineri de la Chișinău au venit pe jos pentru a cere unirea și au fost nemulțumiți că au fost invitați să se așeze pe jos, în Palatul Cotroceni.

"Vizăm un dialog cu Administrația Prezidențială pe niște chestiuni concrete cum ar fi spațiul informațional comun, interconectare energetică și un nou pact de tip Snagov, pe subiectul reîntregirii naționale. Ne așteptăm să înțeleagă că noi suntem dispuși la eforturi, de asta am venit cu scaunele, să nu se mai deranjeze și să se țină de cuvânt conform celor stabilite pe 21 decembrie, când ne-am văzut cu ei (cinci consilieri prezidențiali -n.r.) în urma unor presiuni publice", a declarat George Simion, liderul Acțiunii 2012, pentru agenția Mediafax.

Susținătorii unirii cu Republica Moldova anunțaseră că vor organiza, miercuri, un flash-mob în fața Palatului Cotroceni, la poarta Leu din Bulevardul Geniului. Toți participanții urmau să vină cu câte un scaun de acasă, pentru a aminti de faptul că cei 1.000 de basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare au fost ținuți pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanța dintre Chișinău și București pentru a cere Unirea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ