Protest inedit: Copaci plantați în gropile de pe un drum județean, în semn de nemultumire față de starea proastă a acestuia

| 07 oct, 22:10

Locuitorii comunei Dângeni din județul Botoșani au plantat, miercuri dimineață, sute de salcâmi în gropile de pe un drum județean, în semn de protest față de starea proastă a drumului. La inițiativa primarului Cătălin Rotundu, sătenii au îngropat arborii pe drumul județean DJ 294, care face legătura dintre DN 24 C (Botoșani- Săveni) și comuna Dângeni.

'Este o porțiune de 1,3 kilometri pe care nu s-a mai intervenit de șapte ani. Situația este jalnică. Am băgat 4.000 de lei în două luni în mașina Primăriei, din cauza gropilor', a explicat primarul de Dângeni.

Cătălin Rotundu s-a arătat nemulțumit de programul de întreținere a drumurilor județene întocmit de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) și Consiliul Județean.

Reprezentanții DJDP susțin că drumul județean DJ 294 este inclus într-un program de turnare a unui covor asfaltic, însă lucrările au întârziat din cauza procedurilor greoaie pentru desemnarea firmei care execută lucrările. Potrivit directorului instituției, Sorin Clim, contractul cu constructorul a fost încheiat abia pe 2 octombrie, iar în cel mai scurt timp se va interveni pe drumul pe care a fost organizat protestul.

'În două săptămâni, tronsonul cu probleme va fi asfaltat. Este vorba de kilometrul 4.500—5.500 de pe DJ 294. Anul acesta s-a semnat un contract pe doi ani de zile pentru întreținerea drumurilor județene, iar, din cauza valorii mari a acestui contract, procedura s-a derulat într-o perioadă mai lungă de timp', a explicat Clim.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ