PROTEST RCA. Preşedintele Iohannis cere instituţiilor reluarea dialogului cu transportatorii şi asigurătorii

| 15 sep, 15:40

Președintele Klaus Iohannis a solicitat instituțiilor cu atribuții în domeniu să reia dialogul cu transportatorii și companiile de asigurări astfel încât să fie clarificate soluțiile pentru deblocarea actualei situații, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al șefului statului Mădălina Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului Mădălina Dobrovolschi a precizat că este important ca toți factorii implicați, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Concurenței, Guvernul României, "să identifice, în cadrul dialogului instituțional care se impune, instrumente adecvate pentru ca problemele transportatorilor să capete nu doar o rezolvare imediată, ci una pe termen lung".

"Domnul preşedinte s-a implicat şi chiar aş vrea s-o detaliez. A solicitat instituţiilor să reia dialogul cu transportatorii, trebuie clarificate soluţiile. Este important ca toţi factorii implicaţi, ASF, Guvernul, Consiliul Concurenţei să identifice în cadrul dialogului care se impune instrumente adecvate, încât problemele transportatorilor să capete o rezolvare pe termen lung. Dialogul e cel care trebuie să clarifice şi să găsească soluţiile. V-am punctat aceste informaţii mai devreme, au fost discuţii cu toţi cei implicaţi, sunt mai mulţi factori implicaţi şi am numit ASF, Consiliul Concurenţei, Guvernul, urmărim cu mare interes ce se întâmplă, e un subiect important. La cetăţeni trebuie să ajungă lucrurile în mod corect şi clar, faptul că există o implicare şi un interes foarte mare. Este necesară o rezolvare rapidă, dar care să dea o soluţie pe termen lung. Sunt sigură că există şi interesul necesar şi instrumentele, încât aceşti oameni să-şi vadă problemele rezolvate rapid şi să fie clarificate soluţiile. Să pornim de la premisa că vor fi rezolvate aceste lucruri. E încrederea pe care trebuie s-o acordăm instituţiilor statului", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Transportatorii rutieri consideră că problemele cu care se confruntă la ora actuală sunt ignorate de către Guvern și amenință cu prelungirea protestului atât în Piața Victoriei, cât și în țară și după ora 15,00, până la rezolvarea cererilor pe care le-au înaintat autorităților.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat că stabilirea prețurilor RCA, așa cum solicită transportatorii într-o petiție, nu intră în atribuțiile Guvernului, ci Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină. Într-o declarație transmisă presei joi, Liviu Iolu amintește că, după consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.

Sute de camioane, autocare şi taxiuri au blocat Piaţa Victoriei joi dimineaţă, în cadrul unui protest legat de nemulţumirile privind valoarea poliţei RCA. Transportatorii spun că, deşi Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă privind îngheţarea tarifelor RCA pentru următoarele 6 luni, vor să ştie şi valoarea la care acestea vor fi îngheţate, iar aceasta să rămână şi în continuare, nu doar pentru jumătate de an, o bază de calcul care să fie de referinţă pentru companiile de asigurări.

 

Tag-uri: Klaus Iohannis, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ