Proteste faţă de OUG 7, duminică, în mai multe oraşe din ţară. Zeci de mii de oameni, pe străzi

| 04 mar, 09:16

Un nou protest faţă de Ordonanţa 7 care modifică legile justiţiei a avut loc duminică seară în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară. Manifestanţii, aproape 10.000 la număr numai în Bucureşti, au început să se adune în Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş, la ora 20.00, către Ministerul Justiţiei.

Ei au mărşăluit pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Unirii - Ministerul Justiţiei, protestând faţă de OUG 7 /2019 privind modificarea legilor justiţiei.

În faţa Ministerului Justiţiei au fost efective de jandarmi care au păztit instituţia.

Traficul rutier a fost restricţionat pe şoseaua Kiseleff şi pe bulevardul Aviatorilor, sensul către Piaţa Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră de Poliţie.

Ştirea iniţială:

UPDATE ora 22.20: Protestul s-a încheiat

UPDATE: În total, mii de români au ieşit pe străzi şi la Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Alexandria

UPDATE 22.00: Oamenii se îndreaptă spre case. Protestul se stinge

UPDATE 21.45: Pe străzi au ieşit şi jandarmii călare

UPDATE 21.30: Protestatarii au ajuns în fața Ministerului Justiției. Lumea huiduie și fluieră. Se scandează "Demisia!" și "Abrogați și plecați!".

UPDATE 20.30: La Bucureşti, între timp, s-au adunat 6000 de oameni. Protestatarii au ajuns în Piaţa Universităţii. Oamenii sunt însoţiţi de poliţie şi de dube ale Jandarmeriei.

UPDATE 20.15: Protest şi la Sibiu. Aproximativ 150 de sibieni s-au strâns în Piața Mare într-un protest de susținere pentru atitudinea magistraților față de Ordonanța 7/2019 care modifică Legile Justiției. De asemenea, protestarii au ieșit în stradă să-și arate ei însiși nemulțumirea pentru această Ordonanță.

UPDATE 19.45: Cei 2000 de oameni mărșăluiesc pe bd. Lascăr Catargiu. Traficul va fi blocat şi pe bd. IC Brătianu

UPDATE 18:30: Circa 300 de persoane acum în Piaţa Victoriei, mulţi purtând la braţ o banderola albă în semn de solidaritate cu magistraţii care au tot ieşit şi au manifestat împotriva OUG 7.

Ştirea iniţială:

Cresc tensiunile în Justiție. Diseară este anunţat un nou protest în Piaţa Victoriei. Oamenii se mobilizează pe reţele de socializare împotriva Ordonanţei de Urgenţă 7, care a schimbat legile justiţiei. Ei susţin că vor ieşi în stradă până când documentul va fi abrogat în întregime.

În această săptămână, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să abroge sau să modifice câteva articole din ordonanţă, după o serie de negocieri. Schimbările nu îi mulțumesc, însă, pe magistrați, care sunt hotărâți să protesteze în continuare. Sunt zeci de instanţe şi de parchete care şi-au suspendat deja activitatea.

Procurorii și judecătorii sunt susţinuţi de cetățeni, care ies în stradă în număr mare, aşa cum s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci, în Bucureşti au ieşit aproximativ 10.000 de oameni la protest şi alte câteva mii în ţară.

Actorii Teatrului Național București sunt solidari cu magistrații care protestează față de Ordonanța 7. Aceștia vor sta astăzi pe treptele instituției, cu banderole albe pe brațe. Artiștii își îndeamnă și colegii din provincie să li se alăture. Deja sâmbătă seară, actorii Teatrului Național Cluj-Napoca au ieșit în fața instituției, înaintea spectacolului cu piesa "Țiganiada".

Tag-uri: ordonanţa, protest
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ