Proteste masive în Capitală şi în alte 29 de judeţe faţă de transferul contribuţiilor

| 23 oct, 15:29

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează, luni, pichete în Capitală şi 29 de judeţe, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018.

„Având în vedere lipsa de reacţie a Guvernului României în ceea ce priveşte solicitarea BNS de renunţare la măsura de transfer a contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor, azi, 23.10.2017, membrii de sindicat BNS pichetează sediile prefecturilor din 29 de judeţe şi sediul Guvernului în Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă al Blocului Naţional Sindical (BNS), postat pe site-ul organizaţiei.

Proteste au loc în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi în Capitală.

 

Cele două teme de interes pentru sindicalişti sunt transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018, dar şi modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În Bucureşti, acţiunea se desfăşoară în Piaţa Victoriei, iar reprezentanţii BNS vor înregistra la Registratura Guvernului lista de revendicări.

Sindicaliştii avertizează că, în funcţie de reacţia Executivului, vor continua acţiunile de protest, respectiv organizarea a cel puţin 10 manifestaţii de stradă la nivel local, în intervalul 30.10 – 10.11.2017, precum şi a unui miting de amploare în Bucureşti.

Tag-uri: miting
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ