Update. Premierul Victor Ponta invită Piaţa Universităţii la dialog

| 15 sep, 2013

Câteva mii de protestatari s-au adunat, duminica dupa-amiază, în Piata Universitatii, în cea de-a 15-a zi de proteste împotriva  proiectului de lege de la Roşia Montană. Premierul Victor Ponta i-a invitat la dialog.

Update. După ora 23.00, protestatarii au început să părăsească Piața Universității, pe care o ocupaseră. La miezul nopții mai rămăseseră circa 1.000 de manifestanți.

În paralel, premierul Victor Ponta le-a adresat manifestanților o invitație la dialog prin intermediul Facebook. „E o intentie sa invit la dialog. Eu cred ca fiecare trebuie sa il asculte pe celelalt. Cred ca asa functioneaza lucrurile. Si in Occident exista protestatari si pro si contra. Trebuie ascultati si unii si altii, dupa care intervine decizia politica bazata pe ascultarea parerilor rationale”, a postat premierul Ponta pe pagina sa de Facebook.


Update. Potrivit estimărilor Jandarmeriei, numărul participanților la mitingul din București a ajuns la 8.000. Protestatarii au plecat în marș de la Universitate spre Piața Unirii, Calea Văcăreşti, Bd. Tineretului, urmând să revină în Piaţa Universităţii.

Au apărut și incidente, un grup de protestatari având o încăierare cu alți manifestanți. De asemenea, și reprezentații unui post tv au fost acuzați că au transmis că ar fi mult mai puțini protestatari decât în realitate, ceea ce a stârnit nemulțumiri.

 

Protestarii din Piaţa Universităţii au ieşit în stradă în ce-a de a treia duminică consecutiv. Protestatarii scandează "Uniţi salvăm Roşia Montană".

Sâmbătă seara manifestanţii s-au adunat,  în zona fântânii de la Universitate, cu steaguri şi peturi umplute cu pietricele, au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi au afişat pancarte cu mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist.

Ulterior, manifestanţii au plecat spre Bulevardul Regina Elisabeta, la fel cum au făcut şi în serile trecute, s-au aşezat pe drum şi au continuat protestul, scandând "Fără violenţă".

Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevardul ocupat de protestatari, între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2013
anna
Diversionist!!
hahahaha...ziceau ca vin 10 mii si abia daca sunt 2000 mii......saracii DEZINFORNMATI de ong-uri Platite gras sa MINTA ..nici ei habar Nu au de Proiect......remus Cernea un Prost care nu astiut sa raspunda la intrebari ......................SICTIR ...ecologistii lui Banu platit si prostimea manipulata................
15 sep, 2013
Tim
si totusi..
"Potrivit estimărilor Jandarmeriei, numărul participanților la mitingul din București a ajuns la 8.000 "

Tu chiar citesti printre randuri ?
16 sep, 2013
manechin
aritmetica te depaseste, cianuratule !
vad ca si tu numeri din doi in doi ca una de gandea ca parlamentul e o casa de moda. Porti chiloti pe sau in cap?
16 sep, 2013
manechin
scuze Tim raspunsul era pentru dona alba cianurata
manechin
aritmetica te depaseste, cianurato !
vad ca si tu numeri din doi in doi ca una de gandea ca parlamentul e o casa de moda. Porti chiloti pe sau in cap?
15 sep, 2013
criss
Diversionist!!
basisti Ordinari care Saboteaza economia nationala!!!HUOOOOOOOOOOOOOO jegurui anti-nationale de la Universitate!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ