Protestele se anunţă prin comunicate de presă pe care nu le bagă nimeni în seama

| 03 iul, 2013

În România a apărut o nouă modă. Protestele “spontane”, anunţate prin comunicate de presă pe care nu le bagă nimeni în seamă.

Astfel, un grup de cetăţeni a anunţat că va organiza o acţiune de protest în Piaţa Victoriei, evident împotriva Guvernului USL. Grupul anunţă şi o motivaţie pentru această mobilizare neaşteptată: nemulţumirea oamenilor faţă de modul de guvernare al Uniunii Social Liberale.

La prima vedere, pare un protest oarecare, organizat de cetăţeni nemulţumiţi, fără implicarea unui partid sau a vreunei alte organizaţii politice, o manifestare a libertăţii de exprimare publică specifică oricărui regim democratic.

La o analiză mai atentă însă, lucrurile capătă nuanţe noi. Protestul este anunţat prin comunicate de presă şi publicat în oficioase portocalii. Mai mult, zilele trecute, pe reţelele de socializare asociate fostei guvernări, au circulat îndemnuri de raliere la un protest care va fi organizat pe 2 iulie în faţa Guvernului, împotriva USL.

Aşadar, ne aflăm în faţa unui protest anonim organizat de simpatizanţii portocalii, cu sprijinul mediatic neglijabil al fiţuicilor susţinute de regimul Băsescu. Această situaţie stranie ridică totuşi mai multe întebări. De ce ar organiza cineva un protest în plină vară? Care să fie factorul declanşator, în condiţiile în care niciun nor negru nu pare a afecta Guvernarea USL? Şi care să fie finalitatea?

Sondajele de opinie arată totuşi că liderii puterii au un indice de încredere cel puţin dublu comparativ cu încrederea în preşedintele Traian Băsescu sau alţi reprezentanţi ai opoziţiei. Prin urmare, populaţia nu-i iubeşte deloc pe corifeii portocalii ai austerităţii. Deci, nu există un fond social care să stimuleze şi, eventual să amplifice o mişcare de protest.

Toate aceste elemente construiesc tabloul unei acţiuni eşuată de la bun început, lipsită de energie, fără crediblitate şi mai ales angajată în folosul politic al celor care au fost rejectaţi de la guvernare în urma votului de blam brutal din decembrie 2012.

Nu în ultimul rând, cazul demostrează faptul că foştii guvernanţi nu au fost pricepuţi nici la administrarea ţării, dar nu ştiu nici cum să organizeze un protest serios. Măcar sunt conştienţi de faptul că nu au nicio susţinere şi nici legitimitate şi, de aceea, se ascund în spatele unor protestatari adunaţi cu arcanul.

Protestul “spontan şi anonim” demostrează lipsa totală de idei şi proiecte din zona portocalie, dar şi absenţa unor lideri credibili capabli să transmită electoratului mesaje puternice şi seducătoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2013
Traian
jos usl ul si mafia lor de nenorociti ca ne-au facut de ras in toata europa,din cauza nemernicului de ponta ne vad asa rau liderii europeni ca a facut referndumul de au vrut sa -l dea jos pe ordinarul de basescu.partide de dreapta sau de stanga tot jeg se cheama.toata clasa politica trebuie schimbata urgent.jos comunistii din conducerea tarii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ