Protestul celor 500: Na-ți-o frântă, this is Sparta!

| 25 ian, 2014

Cei care păreau la prima vedere ceata lui Pițigoi, niște hipstărași nesărați și speriați de prea desele asperități ale limbii române, s-au dovedit la o privire mai atentă niște veritabili lupi în blană de oaie.

”Mișto” presa curățată de asemenea personaje. Se știe că cei mai potriviți să adune mizeria sunt chiar aceia care o fac, măcar pentru că știu exact cu ce se mănâncă. Astfel că ”Protestul celor 500” este bine mobilat cu consilieri de specialitate, niște adevărați inchizitori când vine vorba de puritatea presei...altora. Să o luăm de pildă pe ”doamna” Andreea Pora, cea mai potrivită să recunoască insultele din presă, fiind care îi măsura într-o distinsă revistă de cultură, metaforic desigur, coada cotoiului din dotarea lui Victor Ciutacu atunci când își începea articolul afirmând fără ghilimele că: Ciutacu o are mică.

Andreei Pora îi mai ține companie, pe aceeași listă a puriștilor din presă, un alt distins ”domn”, este vorba de Mihnea Petru Pârvu, de la Evenimentul Zilei, cel care a lansat porecla ”Căcărău” la adresa lui Crin Antonescu. Mai vedem acolo și alții, specializație în scriitura imaculată, stilul smuls. Numai echipa de la Reporter Virtual, triumviratul preacuvioșilor Halpert, Lovin și Ciocăzanu par cumva stingheri pe listă, pasămite au comis-i și-au uitat să-l invite și pe distinsul Ion Cristoiu, al patrulea mușchetar virtual, care s-a și supărat, pe bună dreptate. Cristoiu, un asemenea monstru sacru, specializat în violul imaginar pe criterii politice, vezi cazul Danei Grecu să nu fie el invitat direct în prezidiul luptei pentru puritatea de presă? Mare scăpare.

Dar nu-i totul pierdut. Dacă cei 500 au pierdut ocazia să fie conduși de un lider de talia și vestuța lui Ion Cristoiu, încă mai pot apela la altul, carismatic și outsider pe deasupra. Îl propunem desigur, cap de listă, pe Sebastian Lăzăroiu. Pentru merite deosebite, grafic-descriptive. Dragi confrați în ale presei, nu fiți copii, nimeni altcineva nu merită să fie inchizitor șef, cap de listă pe sulul de hârtie cu cele 500 semnături pentru igienizarea fesei, pardon, a presei!

Tag-uri: presa, semnaturi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 2014
hilary
m-am lamurit
am nimerit peste un cuib de naparci de-ale lui taica ilici, specialistii lui peste prajit :))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ