Protestul minerilor din Valea Jiului s-a încheiat

| 19 iul, 2013

Protestul minerilor de la exploatările Paroşeni, Petrila şi Uricani s-a încheiat în această seară, după ce sindicatele şi ortacii au fost de acord cu prevederile din contractul semnat în cursul zilei de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului privind preluarea cărbunelui extras de la cele trei exploatări de către termocentralele Midia şi Paroşeni.

Contractul cadru negociat, astăzi, între reprezentanţii Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) şi cei ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pare a fi unul bun, a declarat vineri, la Paroşeni, preşedintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos.

"Contractul prevede preluarea cantităţii de cărbune până la sfârşitul anului 2013. Preţul pe luna aceasta este stabilit la 57 de lei/Gcal. Pentru lunile viitoare preţul se va stabili în baza unor acte adiţionale şi a unui algoritm de calcul care ia în considerare preţul mediu pe terţe pieţe, plus transportul. După părerea mea este o formă bună de contract, dacă el conţine aceste clauze care mi s-au spus", a afirmat liderul sindical.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ