Prună, despre înlocuitorul lui Nițu: Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?!

| 03 feb, 10:00

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat miercuri că urmează să discute cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, menționând că nu are candidați.

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa (procedura — n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă așa ceva în țară în legătură cu orice procedură?!", a declarat Raluca Prună, la sediul Ministerului Justiției.

Întrebată dacă i-a dat lui Nițu opțiunea să demisioneze, ea a răspuns: "Nu i-am dat nicio opțiune domnului Nițu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o".

Tiberiu Nițu a anunțat marți că demisionează din funcție "ca un gest de responsabilitate și onoare", după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ