PSD: Guvernul PNL taie prin ordonanţă de urgenţă salariile românilor cu 12%

| 30 iul, 19:21

Social-democraţii au transmis că Guvernul PNL „taie prin ordonanţă de urgenţă salariile românilor cu 12%” fiindcă asta înseamnă adoptarea modelului german de program flexibil, care permite companiilor să reducă la jumătate norma de lucru a angajaţilor, primind o subvenţie de la stat.

„1,3 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie pierd o oră plătită de muncă în fiecare zi. Prin OUG, PNL tocmai a făcut un frumos cadou marilor corporaţii pe spinarea salariaţilor cu cele mai mici venituri”, arată o postare joi pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată explică ce înseamnă modelul german de program flexibil.
„Guvernul PNL taie prin ordonanţă de urgenţă salariile românilor cu 12%, o recunosc importanţi consultanţi din economia privată! Asta înseamnă adoptarea modelului german de program flexibil, ce permite companiilor să reducă la jumătate norma de lucru a angajaţilor, primind o subvenţie de la stat”, a completat sura menţionată.
În concluzie, susţine PSD, Cabinetul Orban face o tăiere de salarii ascunsă sub masca unui ajutor pentru marile companii.
„Practic, Guvernul Orban operează o tăiere de salarii ascunsă sub masca unui ajutor dat marilor firme pentru a-şi flexibiliza programul de lucru. Iată esenţa gândirii economice liberale: totul pentru bogaţi, pe banii săracilor!”, mai indică postarea pe reţeaua de socializare.

 

Tag-uri: Guvern, psd, salarii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ