PSD ameninţă că va ataca la Curtea Constituţională OUG privind prelungirea mandatelor directorilor interimari ai SRTv şi SRR

| 23 aug, 19:31

Social-democraţii au transmis că iau în calcul atacarea la Curtea Constituţională a proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 89/2021 pentru completarea articolului 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

 

„Convocarea Camerei Deputaţilor într-o sesiune extraordinară pentru a valida o improvizaţie legislativă menită să-i păstreze pe acoliţii puterii în funcţiile de şefi la televiziunea şi radioul public este cinică şi reprezintă o sfidare publică în condiţiile în care puterea actuală, în pofida solicitărilor repetate ale PSD, refuză să includă pe ordinea de zi a sesiunilor parlamentare extraordinare legea consumatorului vulnerabil”, mai transmite partidul, într-un comunicat de presă.
„E un violent contrast între mobilizarea actualei puteri pentru interesele sale partizane şi nepăsarea faţă de interesele milioanelor de români. Este a doua oară în ultima lună când actuala coaliţie refuză discutarea în regim de urgenţă a legii consumatorului vulnerabil, aşa cum PSD a cerut oficial, încă din 20 iulie. PSD era pregătit cu amendamentele necesare la această lege extrem de importantă. În plus, PSD a pregătit un proiect de lege care să asigure sprijin în faţa scumpirilor la energie nu doar consumatorilor casnici, ci şi antreprenorilor şi firmelor. Asigurările recente ale premierului Cîţu şi ale preşedintelui Camerei Deputaţilor Ludovic Orban, că legea consumatorului vulnerabil ar fi o prioritate se dovedesc minciuni propagandistice, care aruncă în derizoriu realitatea crâncenă că sute de mii de gospodării sunt în pragul debranşării pentru că nu mai pot face faţă scumpirilor curentului electric şi gazelor”, arată PSD în comunicatul de presă.
Conform sursei citate, „nepăsarea, incompetenţa şi preocuparea strictă a partidelor puterii doar pentru campaniile electorale interne au dus SRTV şi SRR într-o situaţie limită. Interimatul celor doi şefi numiţi politic expiră şi cele două instituţii riscă să fie paralizate din vina puterii, care a refuzat să parcurgă procedura legală. Curtea Constituţională, a decis deja cu unanimitate de voturi că numirile făcute de coaliţia de guvernare la TVR şi Radio România sunt neconstituţionale”.
PSD mai avuză că Guvernul Cîţu sfidează însă din nou legea şi prelungeşte interimatele modificând prin OUG o lege organică, legea 41/1994  privind organizarea şi funcţionarea SRTV şi SRR.
„PSD va rămâne consecvent şi, imediat ce va fi posibil, va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege privind aprobarea acestei OUG abuzive”, conchide sursa menţionată.
Biroul permanent a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor. Astfel, un plen al forului legislativ va avea loc marţi, de la ora 10.00. Pe ordinea de zi a plenului de marţi este înscris proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 89/2021 pentru completarea articolului 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.
Acest act normativ prevede prelungirea mandatelor directorilor generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Liviu Popescu şi Ramona Săseanu, în timpul vacanţei Legislativului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ