PSD: Ascunderea situaţiei reale de către Guvern reprezintă un act incalificabil

| 31 mar, 21:41

PSD a transmis, marţi, că ”ascunderea situaţiei reale de către Guvern reprezintă un act incalificabil şi cu urmări grave asupra sănătăţii tuturor”, iar românii au dreptul să ştie ce se petrece cu viaţa lor.

”Guvernul nu poate cere tuturor să stea în case, dar să le ascundă adevărul”, a mai transmis PSD, care afirmă că ”ascunderea adevărului, se creează o percepţie de falsă siguranţă care afectează grav nivelul de conformare voluntară a cetăţenilor”.

”Ascunderea situaţiei reale de către Guvern reprezintă un act incalificabil şi cu urmări grave asupra sănătăţii tuturor! Românii au dreptul să ştie ce se petrece cu viaţa lor. Guvernul nu poate cere tuturor să stea în case, dar să le ascundă adevărul! În plus, prin ascunderea adevărului, se creează o percepţie de falsă siguranţă care afectează grav nivelul de conformare voluntară a cetăţenilor la restricţiile impuse de Guvern”, a transmis, marţi, PSD.
Social-democraţii afirmă că Guvernul trebuie să răspundă urgent la mai multe întrebărie, printre care Câte teste PCR au fost efectuate în fiecare judeţ, după adresa de domiciliu a celor testaţi? Care este numărul cazurilor confirmate în fiecare localitate şi în fiecare judeţ din România? Cum explică Guvernul discrepanţele uriaşe între datele comunicate oficial privind numărul de cadre medicale infectate şi datele prezentate de anchetele jurnalistice? Cum explică Guvernul absenţa din raportările oficiale a persoanelor decedate, confirmate post-mortem a fi infectate cu COVID-19?
De asemenea, social-democraţii cer Guvernului să spună ce măsuri a luat după avertizarea OMS din 22 ianuarie?
”Care este situaţia efectivelor de cadre medicale implicate în procesarea testelor, în fiecare zi? Când şi în ce volum au fost #achiziţionate echipamente şi materiale pentru protejarea personalului medical după data de 22 ianuarie 2020 şi până în prezent? După 22 ianuarie 2020 până în prezent, care a fost numărul de teste PCR disponibile ÎN FIECARE ZI în sistemul medical din România? În câte unităţi medicale din România se realizează în prezent testarea zilnică a cadrelor medicale? Câţi cetăţeni români din Italia, Spania, Franţa, Germania au revenit în România, după 31 ianuarie 2020? Câţi dintre ei au fost testaţi, câţi au fost trimişi în carantină şi câţi în izolare? Ce măsuri a luat Guvernul pentru a se asigura că persoanele aflate în izolare la domiciliu în #mediulrural respectă condiţiile impuse?”, sunt alte întrebări la care PSD solicită răspuns, potrivit News.ro.
Mai mulţi politicieni şi jurnalişti din întreaga ţară au cerut insistent în ultimele zile răspuns la mai multe întrebări în legătură cu situaţia reală provocată de panedemia d coronavirus.
Comunicarea se face de către Grupul de Comunicare Strategică, care, din 21 martie, nu a mai transmis date privind situaţia persoanelor infectate pe judeţe şi nici disponibilul de teste.

 

Tag-uri: atac, Guvern, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ