PSD cere Guvernului să nu condiţioneze accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinare

| 19 aug, 19:50

PSD cere Guvernului să renunţe la ipoteza în care elevii nevaccinaţi urmează obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă.

„O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de ministrul Educaţiei, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie. Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării şi este evident că scenariul propus de ministrul Educaţiei de şcoală în regim online este complet inadecvat, în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, arată un comunicat de presă al PSD.

Social-democraţii solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene, conform News.ro.

„Este extrem de grav că până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie”, mai spune sursa citată.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că vineri, la ora 10.00, la Palatul Victoria va avea o întâlnire convocată de premierul Florin Cîţu, la care vor participa ministrul Sănătăţii, reprezentanţii INSP, şeful DSU Raed Arafat şi coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă, unde vor fi discuţii despre măsurile pentru deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică din 13 septembrie.

Ministrul Educaţiei a adăugat că printre măsurile luate în calcul se numără „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”.

El a mai spus că masca va fi obligatorie în continuare în unităţile de învăţământ, indiferent dacă elevii sunt sau nu vaccinaţi, cât şi respectarea distanţării sociale adecvate, normele de igienă şi aerisirea sălilor de curs. Mai este luată în considerare şi ipoteza ca în cazul în care apar infectări cu COVID-19 într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în sistemul de învăţare online, iar cei vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ