PSD dă în clocot! Dăncilă vrea CEx cu o zi înainte de moțiune

| 07 oct, 14:05

Social democraţii strâng rândurile înaintea moţiunii de cenzură. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă vrea să convoace miercuri Comitetul Executiv al partidului, iar joi, chiar înaintea votului din plen, parlamentarii PSD ar putea fi din nou chemaţi în şedinţă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că alţi şapte parlamentari şi-au luat angajamentul de a semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD.

Potrivit ultimelor calcule, liberalii se bazează pe 244 de voturi.  Asta înseamnă că au cu 11 voturi mai mult numărul necesar de voturi pentru a răsturna Guvernul Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că în prezent toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maximum pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură".

Deşi UDMR nu va vota la vedere, liderul PNL a afirmat că  nu are nicio emoţie în privinţa votului pe care îl vor da parlamentarii UDMR.

Acesta mai spune că are semnale că Guvernul încearcă prin diverse negocieri să împiedice votarea moţiunii şi a atras atenţia PSD că „reprezintă o infracţiune să ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba poziţia politică pentru moţiune".

De cealaltă parte, premierul Viorica Dăncilă este convinsă că nu va pleca de la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă a declarat că nu are emoţii în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură şi a afirmat că se bazează pe oamenii de bună-credinţă care ştiu ce înseamnă stabilitate în România.

„Sunt destui colegi și deputați de la alte partide politice care își dau seama că, în fond, stabilitatea în România și modul în care ne raportăm la această moțiune este foarte importantă pentru România și pentru români. Dincolo de lupta politică trebuie să vedem și mai departe. Cred că asta nu au învățaț unii lideri politici”, a spus șefa PSD.

PSD are în Parlament 134 deputati şi 69 senatori.

Tag-uri: Cex, Dancila, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ