PSD: Guvernul îi va proteja pe cei defavorizaţi, în sezonul rece

| 28 aug, 2013

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a afirmat, astăzi, că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru realizarea unei protecţii sociale focalizate pe cele mai defavorizate segmente ale populaţiei în perioada sezonului rece 2013-2014.

"Există o preocupare reală a USL pentru perioada rece care se apropie. Populaţia trebuie să ştie că se menţine sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică în sistem centralizat. Persoanele şi familiile cu venituri reduse vor primi ajutoare cuprinse între 48 şi 240 de lei pentru încălzirea cu energie electrică, în timp ce cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale va fi majorat pentru a acoperi creşterea cu 6% a preţului la gazele naturale", a spus Claudiu Manda, citat de Agerpres.

El a afirmat că se va introduce procedura solicitării de informaţii de către primar de la instituţiile şi autorităţile competente, pe bază de protocol sau, după caz, de la solicitantul ajutorului de documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei. 

"Se introduce ancheta socială ca mijloc de verificare a îndeplinirii condiţiilor de acordare a ajutoarelor, în situaţiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative, iar pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, se propune plata acestora la începutul sezonului rece", a precizat Claudiu Manda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ