PSD: Guvernul USL sprijină consumatorii afectaţi de noul preţ al energiei

| 29 iul, 2013

Europarlamentarii PSD Corina Creţu şi Cătălin Ivan au afirmat că Guvernul USL va sprijini consumatorii afectaţi de noile preţuri la energie prin acordarea de ajutoare pentru încălzire în sezonul rece 2013-2014.

Potrivit unui comunicat de presă, vicepreşedintele social-democrat Corina Creţu precizează că, prin proiectul de ordonanţă privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, Guvernul urmăreşte sprijinirea consumatorilor afectaţi de noile preţuri la energie.

Totodată, eurodeputatul PSD a subliniat faptul că premierul Victor Ponta a solicitat identificarea unor soluţii pentru familiile afectate de creşterea preţurilor la energie încă din luna martie.

"Guvernul USL va sprijini consumatorii afectaţi de noile preţuri la energie prin acordarea de ajutoare cuprinse între 48 de lei şi 240 lei pe lună pentru perioada sezonului rece. Sprijinul social va acoperi între 100% şi 20% dintr-un consum de 16 kwh/zi. Peste 24.000 de familii şi persoane singure vor beneficia de această măsură a guvernului pentru încălzirea locuinţei. Până acum nu au fost luate măsuri de guvernele anterioare care să vizeze protejarea acestei categorii de consumatori. Actualul Executiv a pus de fiecare dată pe primul plan interesele şi nevoile românilor", a afirmat Corina Creţu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine într-un comunicat remis presei că "măsurile de protejare a categoriilor sociale defavorizate au fost practic abandonate în timpul PDL".

"USL continuă politica de reparaţii sociale, orientând activitatea Guvernului şi către acele categorii vulnerabile care s-au aflat într-un adevărat con de umbră sub conducerea PDL. Am crescut salariul minim, am returnat pensionarilor banii încasaţi ilegal, am crescut valoarea punctului de pensie, am reîntregit salariile bugetarilor şi am reintrodus ajutoarele pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. În continuare, vom lupta pentru echitate în privinţa veniturilor din sistemul bugetar, pentru scăderea TVA la pâine şi pentru multe alte măsuri de dreptate socială", a precizat Cătălin Ivan potrivit sursei citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ