PSD Iaşi cere demisia şefului Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad pentru angajările "ridicole" din instituţie

| 05 feb, 16:56

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, i-a cerut, vineri, demisia şefului Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, pentru angajările "ridicole" din instituţie, el acuzându-i pe liberali că au transformat Iaşiul din capitala culturii în "capitala penalilor".

 

Maricel Popa a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că tot ce se întâmplă în această perioadă la Iaşi "frizează ridicolul” şi că în fiecare zi "actuala guvernare locală este acuzată fie de luare de mită, fie de abuz în serviciu, fie de angajări ridicole sau de politizarea instituţiilor statului prin infiltrarea membrilor de partid”.
"Subiectul momentului îl constituie felul în care vremelnicii lideri PNL înţeleg să politizeze instituţiile statului. Sunt siderat de modul în care, la Iaşi, directorul unei instituţii deconcentrate care funcţionează în cadrul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad, Petru Avram, comite abuz după abuz. Pe de o parte, îşi bate joc de specialiştii în domeniu, pe de altă parte, promovează pe funcţii publice, oameni de partid, care nu au nici cele mai vagi cunoştinţe în domeniu. Îi cer în mod imperativ demisia şi să prezinte scuze tuturor ieşenilor de bună credinţă pentru modul discreţionar în care a acţionat”, a spus liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.
El a susţinut că nu este posibil să dai afară un inginer tehnic, cu 25 de ani de experienţă în domeniu, şi să angajezi la departamentul pentru situaţii de urgenţă şi calamităţi o persoană care nu ştie nimic despre specificul activităţii.
"Mai puţin contează că a fost chelneriţă. E un loc de muncă cinstit, dar cum să te ocupi tu de inundaţii şi să nu ştii în ce se măsoară debitul, care e malul stâng, care e malul drept al unui râu? Câte astfel de cazuri mai sunt, de care nu aflăm? Este greu de înţeles acest nou mod de a face administraţie şi politică”, a mai spus şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.
Totodată, Popa i-a acuzat pe liberali că au transformat Iaşiul din capitala culturii în "capitala penalilor".
"Îmi pare rău că Iaşiul a ajuns acum de râsul ţării. Mai întâi din cauza ministrului tablă, apoi a primarului Skodă şi acum din cauza liberalului de la Apele Române. Sper ca instituţiile abilitate ale statului să îşi facă treaba în acest sens. Sper ca toţi cei în cauză să aibă un dram de demnitate şi să renunţe la funcţiile pe care le deţin”, a afirmat şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.
O fostă chelneriţă la un bar din Iaşi a fost angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundaţiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu, a dezvăluit în urmă cu câteva zile recorder.ro.
Un inginer din instituţie a povestit reporterilor ceea ce se întâmplă, dând ca exemplu situaţia Simonei Iancu, angajată la ABA Prut-Bârlad, fără să ştie să deschidă măcar un calculator: "I-au explicat că trebuie să dea enter, domnişoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis. Colegii au întrebat: Totuşi, nu aţi mai lucrat după terminarea facultăţii? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuşi nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Şi avea abilităţi pentru case de marcat, atunci când apeşi pe ecranul casei de marcat”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ