PSD îi cere lui Vîlceanu să explice declaraţia privind cele două miliarde de euro pe care România le va pierde

| 31 ian, 19:50

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că partidul îi cere ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîceanu, să explice declaraţia prin care anunţa că România va pierde 2 miliarde de euro din finanţarea pe PNRR. Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare, a arătat senatorul PSD.

 

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că PSD
”I-am cerut domnului ministru Vîlceanu să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde, din finanţarea prin PNRR. SĂ ne spună cum se va face acest lucru, dacă e vorba de optimizare, de o renegociere, sau poate pur şi simplu şi-a imaginat că din pixul domniei sale poate să taie de undeva. Am vrea să ştim de unde taie”, a spus Oprea.
Întrebat dacă vor creşte pensiile, Radu Oprea a arătat că programul de guvernare, aprobat de Parlament, vorbeşte ”clar şi explicit despre aplicarea legii 127 / 2009 şi despre eliminarea inechităţilor din sistem”.
”PSD rămâne consecvent şi hotărât ca aceste lucruri să se întâmple în România”, a arătat senatorul, precizând că legea prevede un termen de 120 de zile pentru a veni cu un calendar şi acest lucru se va întâmpla.
Potrivit lui Radu Oprea, PSd a venit cu mai multe soluţii în privinţa pensiilor. ”Cred că ar trebui mai întâi să ne lămurim câţi bani vor mai fi şi unde, ca să ştim despre ce vorbim”, a afirmat el, referitor la afirmaţia lui Dan Vîlceanu privind pierderea celor 2 miliarde de euro din PNRR.
Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că aceste 120 de zile expiră în luna martie.
Radu Oprea a mai spus că lucrurile trebuie clarificate şi trebuie început cu acest fapt care înţelege că este o certitudine, pentru că există declaraţia ministrului Vîlceanu, că România va pierde 2 miliarde de euro.
”De unde se pierd aceste două miliarde de euro?”, s-a întrebat Oprea, arătând că probabil întreg PNRR va trebuie rediscutat, pe partea de finanţare.
”Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare. La momentul respectiv am atras atenţia asupra ei şi am arătat ce au lăsat miniştrii USR în PNRR, în zona de consultanţă. Poate ne uităm acolo”, a afirmat Oprea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ