PSD: Împreună cu ProRomania, ALDE şi UDMR vom vota înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului

| 11 mai, 22:43

Parlamentarii PSD vor vota, împreună cu ProRomania, ALDE şi UDMR înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului pentru "Operaţiunea Sparanghelul, singura cale de a afla adevărul despre această acţiune", spun reprezentanţii PSD.

 

Totodată, va fi votată şi înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului privind achiziţiile publice pentru combaterea pandemiei pe timpul stării de urgenţă.
Reprezentanţii PSD spun că luni a avut loc audierea miniştrilor Alexandru şi Aurescu pe tema "exportului" de muncitori români în Germania şi alte ţări din vestul Europei.
"Din păcate răspunsurile miniştrilor au evitat fondul întrebărilor, senatorii neprimind informaţii importante concrete legate de organizarea operaţiunii, implicarea statului în negocieri, sprijinul acordat cetăţenilor români aflaţi în situaţii financiare şi de sănătate precare în ţările de destinaţie. Partidul Social Democrat, împreună cu ProRomania, ALDE şi UDMR vor vota înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului pentru Operaţiunea Sparanghelul, singura cale de a afla adevărul despre această acţiune", arată PSD.
Conform sursei citate, ei vor vota şi înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului pentru anchetarea achiziţiilor publice pentru combaterea pandemiei pe timpul stării de urgenţă.
Miniştrii Muncii şi de Externe, Violeta Alexandru şi Bogdan Aurescu, au fost audiaţi, luni, în Parlament în legătură cu situaţia muncitorilor români din străinătate.
Cei doi miniştri au fost audiaţi de Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială împreună cu Comisia pentru afaceri europene şi Comisia pentru politică externă din Senat.
Începând din 9 aprilie, mai multe curse charter cu muncitori sezonieri români, majoritatea în agricultură, au pecat către Germania, dar şi către alte destinaţii din Europa. Modul în care aceştia au plecat, inclusiv aglomeraţia din aeroporturi, dar şi condiţiile contractuale au provocat comentarii şi critici, vizând protecţia de care beneficiază sezonierii din partea statului român.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ