PSD nu susţine proiectul legii graţierii iniţiat de deputatul Păun

| 26 noi, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, precizează că grupurile parlamentare ale PSD nu susţin proiectul legii graţierii iniţiat de deputatul Păun.

'Urmare a faptului că domnul deputat Nicolae Păun, aparţinând Grupului Minorităţilor Naţionale, a anunţat că va depune, în următoarea sesiune parlamentară, un nou proiect de lege privind amnistia şi graţierea colectivă, Partidul Social Democrat declară cu fermitate că nu are nicio implicare în elaborarea sau susţinerea acestui proiect, care reprezintă o iniţiativă personală a domnului Păun', afirmă Firea, conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Ea aminteşte că parlamentarii PSD au votat săptămâna trecută împotriva unui proiect de lege similar care s-a aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

Deputatul Nicolae Păun vrea să readucă în Parlament proiectul de graţiere şi aministie. Proiectul ar urma să fie depus fie la finalul acestei sesiuni legislative, fie în sesiunea care debutează în februarie.

„Așa bine, pentru că în momentul in care s-a conceput, proiectul de lege a plecat de la niste adevăruri: sistemul de penitenciar este aglomerat, eu cred ca dacă am trecut de alegeri, avem un nou proiect care vizeaza grațiere colectivă pentru pedepse de la 1 la 5 ani, nu pentru amnistie. Ar putea sa vina colegii cu o serie de amedamente, ar putea sa vină si cei de la Ministerul Justiției. Daca alti colegi vor sa ma sprijine, primesc cu bucurie acest sprijin. Dar eu aș merge pe cont propriu. Eu fac parte dintr-o minoritate, la ei ma gandesc, nu la alte cazuri din Palament. Sunt in spatele gratiilor 30 000 de persoane care sunt in inchisoare. Nu putem caza mai mult de 25 000 de persoane in penitenciare”, a spus Păun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
doina
lege
PE FIREA AR TREBUII SA O DUCA PUTIN LA AREST POATE INVATA CE INSEAMNA SA AI CARACTER ESTE DEZGUSTATOARE ACEASTA VARANA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ