Antonescu: PNL și PSD, separat la alegeri, dar campania nu începe azi

| 22 apr, 2013

Crin Antonescu nu este de acord să înceapă campania pentru europarlamentare de azi, dar a confirmat că PSD şi PNL vor candida separat la aceste alegeri de ”culoare politică”.

Cu toate că este de acord ca PNL și PSD să candideze pe liste separate la europarlamentare, președintele liberal Crin Antonescu susține că cele două formațiuni au, totuși, ”o deosebire de percepţie şi de opinie în legătură cu un aspect al acestui anunţ”

”Nu suntem însă de acord, la propriu, că în vederea alegerilor europarlamentare, de astăzi - 'de mâine' a spus domnul Ponta sâmbăta trecută - să înceapă o campanie electorală. Nu credem că o campanie electorală de un an pentru alegerile europarlamentare, în contextul în care ne aflăm, este binevenită", a precizat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că ar fi preferat ca, înainte să se pronunțe asupra acestui subiect, să-l supună la dezbatere la nivelul USL și nu să comenteye declarația unilaterală a PSD.

Potrivit preşedintelui PNL, campania pentru alegerile europarlamentare din 2014 ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor, atunci când ea ar trebui să aibă loc, în mod oficial.

"Campania cred că trebuie făcută atunci. Nu o campanie de un an pentru alegerile europarlamentare este prioritatea noastră azi în USL", a adăugat Antonescu.

Într-o emisiune a România TV, Vicor Ponta a precizat, ieri seară,  că o candidatură separată a celor două partide la europarlamentare nu va afecta guvernarea, adăugând că acest scrutin nu reprezintă o înfruntare directă în cadrul colegiilor electorale, fiind vorba de un vot de listă naţională.

”E o chestiune de mobilizare pentru că la europarlamentare, mai ales dacă nu avem prezidenţiale în acelaşi timp, în mod sigur prezenţa va fi scăzută. (...) În general, prezenţa la europarlamentare e scăzută şi atunci e un test de mobilizare”, a spus Ponta.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ