PSD, poziție triumfalistă după eșecul Opoziției de a dărâma Guvernul

| 19 iun, 10:07

PSD a transmis marți un comunicat de presă, după eșecul răsunător al Opoziției de la moțiunea de cenzură, în care anunță că votul a sancţionat lipsa de alternativă a Opoziţiei şi "aventura economică" propusă.

Moţiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor Opoziției, spun oficialii PSD.

Votul de azi din Parlament ar fi sancţionat "lipsa de alternativă a Opoziţiei şi aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanţii partidelor semnatare ale moţiunii", se spune în comunicatul transmis de biroul de presă al PSD.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat marți cu 200 de voturi, din 233 necesare pentru a trece. Imediat după numărătoarea voturilor, Viorica Dăncilă a spus că e clar că moțiunea nu a fost tratată cu seriozitate de Opoziție.

"Din fericire pentru români, tentativa Alianţei Austerităţii de a arunca România într-un haos economic şi social a eşuat...PSD va folosi cu înţelepciune şansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare", spun pesediștii.

Redăm mai jos comunicatul PSD:

"Respingerea moţiunii Alianţei Austerităţii oferă şansa Guvernului de a continua investiţiile şi majorările de venituri

PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate faţă de electorat în decembrie 2016.

A fost un vot pentru stabilitate şi pentru continuitate. În acelaşi timp, acest vot a sancţionat lipsa de alternativă a Opoziţiei şi aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanţii partidelor semnatare ale moţiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianţei Austerităţii de a arunca România într-un haos economic şi social a eşuat. Moţiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianţe a Austerităţii, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu şi-au dorit cu adevărat să vină la guvernare şi au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-şi păcăli proprii alegători.

Totodată, votul clar prin care a fost respinsă moţiunea de cenzură arată unitatea solidă din interiorul PSD şi buna colaborare pe care o avem cu partenerii noştri de coaliţie.

PSD va folosi cu înţelepciune şansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare. Deşi s-au făcut paşi importanţi în privinţa creşterilor de venituri ale cetăţenilor şi în evoluţiile economice, PSD consideră că sunt încă români care nu au simţit într-un mod consistent beneficiile creşterii economice. Problemele sociale ale acestor cetăţeni vor reprezenta prioritatea Guvernului pentru perioada rămasă până la finalul acestui mandat legislativ.

De asemenea, Guvernul va avea posibilitatea de a derula programele de investiţii şi proiectele cu fonduri europene care au fost pregătite pentru acest an şi care vor avea un rol important în dezvoltarea economică şi pentru susţinerea viitoarelor majorări de pensii şi salarii prevăzute în programul de guvernare.

Biroul de presă PSD".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ