PSD pregătește o nouă bombă. Sistemul de pensii se schimbă din temelii

| 25 apr, 11:43

PSD pregătește o nouă bombă. Guvernul va anunţa în iunie un nou concept privind sistemul de pensii din ţară, a precizat marţi ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici. El a negat că executivul ar intenţiona să elimine contribuţiile la Pilonul II de pensii administrate privat, dar nu a dat detalii despre viziunea guvernului pe această temă.

"Nu se lucrează ca să fie zero de la data respectivă, se lucrează, cum am spus cu alte şi cu alte ocazii, la un alt concept pentru partea de pensii. Şi în iunie va fi făcut acest concept nou public, " a precizat Teodorovici.

Din iulie 2018, punctul de pensie va ajunge la 1.100 de lei, față de 1.000 de lei, cât este valoarea lui actuală, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2017.

"Cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie, " potrivit Legii 263 din 2010. Practic, creșterea punctului de pensie înseamnă o ușoară creștere a sumei de bani care ajunge în buzunarul pensionarului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ