PSD rămâne fără aliați! Și Pro România și ALDE vor candidat propriu la prezidențiale

| 16 iul, 15:00

PSD rămâne fără aliați. La numai o zi după ce social democrații au ales să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale, și Pro România a anunțat că își desemnează un candidat propriu.

Tăriceanu a declarat,  înainte de Comitetul Executiv al PSD că, în cazul în care NU va fi candidatul comun PSD - ALDE la prezidențiale, va încerca să formeze o alianță cu Pro România. Se pare însă că și această variantă a căzut. În consecință, fiecare formațiune va avea candidat propriu la prezidențiale.

Vicepreşedintele Pro România, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidenţiale, după ce PSD şi ALDE au anunţat că vor avea proprii candidaţi, informează Agerpres.

Ţuţuianu a mai spus că declaraţia făcută luni, conform căreia Pro România ar putea să o susţină pe Gabriela Firea la prezidenţiale dacă va candida independent, a fost una făcută în nume personal, fără a se consulta cu partidul.

Firea, spune Ţuţuianu, ar fi un candidat care are şanse să ajungă în turul doi.

"Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă", a precizat Ţuţuianu.

Pe de altă parte, Tăriceanu a declarat,  înainte de Comitetul Executiv al PSD că, în cazul în care va NU va fi candidatul comun PSD - ALDE la prezidențiale, va încerca să formeze o alianță cu Pro România. Se pare însă că și această variantă a căzut.

,,Văd că PSD a decis să negocieze cu ALDE o posibilă susținere a PSD la prezidențiale. Eu zic să nu-și piardă timpul'', a reacționat Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE. 

ALDE insistă cu Călin Popescu Tăriceanu și chiar amenință cu ruperea coaliției de guvernare, dacă PSD nu-l susține pe liderul lor.

Tag-uri: pro Romania, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ