Noua nominalizare de premier- Sorin Grindeanu. Dragnea: am ales să nu aruncăm țara în criză

| 28 dec, 10:15

Sorin Grindeanu, actualmente președinte al Consiliului Județean Timiș, este cea de-a doua propunere de premier a PSD. Anunțul a fost făcut miercuri seara de Liviu Dragnea, secondat de liderii PSD, după ședința Comitetului Executiv Național al partidului.

UPDATE "Varianta cu Sevil Shhaidehh am avut-o în minte până azi noapte. A primit multe amenințări cu moartea. Și mi-a spus că nu mai poate merge înainte. În aceste condiții nu mai putem menține propunerea inițială", a declarat Dragnea.

Avem o forţă foarte puternică, care este reprezentată de majoritatea în parlament. Puterea legitimă acolo trebuie să fie, nu în altă parte. Acolo este puterea dată de popor. Nu suntem iresponsabili să folosim această forţă politică în a face rău şi a tulbura această ţară.

Putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat despre ce avem de făcut, varianta să purcedem la suspendare sau varianta să mergem pe aceeaşi propunere, Sevil Shhaideh, sau varianta să mergem pe alte două propuneri.

Varianta cu doamna Sevil Shhaideh, eu asta am avut în minte până azi-noapte, când am avut o discuţie cu doamna Sevil Shhaideh, care mi-a spus, şi sper să găsească puterea ca astăzi sau mâine să meargă la un post de televiziune şi să spună aceste lucruri. Începând după anunţul preşedintelui, a început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea, ea, soţul şi copiii. Le e frică să iasă din casă. Este un om care a muncit foarte mult pentru această ţară, un bun român, crescut aici. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl poate duce. Tot ce a apărut în presă sunt numai invenţii, dar faptul că demnitatea unui om a fost călcată în picioare în acest mod şi siguranţa unei familii este pusă într-un mare pericol, nu poate rămâne aşa. Mai devreme sau mai târziu, cei care au declanşat şi au întreţinut această campanie trebuie să dea socoteală. În aceste condiţii, nu mai putem menţine propunerea iniţială.

Românii şi România ar fi putut să vadă ce prestaţie are acest om, pe care a avut-o la ministerul Dezvoltării.

A trebuit să decidem dacă să facem sau nu altă propunere. A apărut propunerea din partea colegilor mei, ca a doua propunere să fiu eu. Eu am spus în campanie că nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege care este şi neconstituţională şi nedreaptă. Atunci a trebuit să găsim o soluţie cu un coleg care este loial, în primul rând programului de guvernare şi partidului, care are capacitatea să înţeleagă că acel program de guvernare este îndreptat către români şi către România, care nu merge la Palatul Victoria să creeze un pol de putere.

Am discutat de asemenea dacă noi sau ce alegere să facem între dorinţa firească generată de frustrarea că am câştigat aceste alegeri şi avem de două săptămâni de când nu avem guvern.

Noi alegem în continuare obiectivele noastre: bunăstarea pentru români, mai mulţi bani în buzunare, libertatea de a vorbi, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, un sistem de educaţie bun, dreptul de a se putea hrăni cu produsele din pământul nostru, nu cu produse contrafăcute de proastă calitate din import, dreptul la autostrăzi.

Am ales să nu aruncăm ţara într-o criză politică. Am adoptat a doua oară legea prin care să se cele peste 100 de taxe.

Am propus colegilor mei după ce înainte m-am consultat cu Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu.

 

---------

 

Solicitat să precizeze dacă PSD va opta pentru suspendarea preşedintelui sau pentru a face o nouă nominalizare pentru funcţia de premier, Dragnea a răspuns: "Vom avea o discuţie foarte bună, deschisă, cinstită şi profundă în Comitetul Executiv".

Întrebat pentru ce variantă dintre cele două ar opta el personal, liderul PSD a precizat: "Pentru o variantă bună pentru români. Astăzi după Comitetul Executiv, preşedintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul".

 

Dragnea a mai spus că Iohannis nu l-a contactat şi nici el nu a mai încercat să îl contacteze pe şeful statului.

Liderul PSD a precizat, totodată, răspunzând unei întrebări, că nu a aflat motivele refuzului folosind "alte canale".

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a fost întrebat miercuri când vede posibilă instalarea noului guvern, el făcând trimitere la un astrolog profesionist şi arătând că nu se mai hazardează să avanseze un termen, situaţia fiind similară celei extragerii unui loz în plic.

"Deja trebuie să vorbiţi cu un astrolog, dar cu un astrolog profesionist pentru că nu mai depinde numai de noi. Am ieşit dintr-o logică a lumii civilizate, am ieşit dintr-o logică a unei democraţii serioase, şi suntem la loz în plic. Deci eu nu mai pot să mă hazardez să spun când aş vrea să avem guvern", a răspuns Dragnea.

"Am spus că am fost pregătiţi la Parlament, am reuşit într-o zi jumătate să avem Parlamentul pregătit să audieze miniştri, să voteze programul de guvernare cu speranţa că vom avea timpul necesar să adoptăm măsuri necesare pentru români. Se pare că nu se doreşte acest lucru", a adăugat Dragnea.

Tag-uri: alde, liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 17:29
edudgeLix
who makes stromectol
rhinocort salbutamol costo As for consumers still running Windows 7, the older Vista, or the soon to retire Methuselah, Windows XP, Miller said Microsoft hoped those customers would buy a new device instead of upgrading ivermectin for sale on ebay

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ