PSD solicită Guvernului să facă publice sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19

| 16 aug, 19:10

Partidul Social Democrat solicită public Guvernului să facă publice sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19, social-democraţii catalogând drept „inacceptabilă” afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale”.

 

„Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetăţenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19. Afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale” este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectaţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni şi că destinaţia acestor fonduri este de interes public”; transmite PSD într-un comunicat dat publicităţii luni.
Social-democraţii vor ca Executivul să facă publice numărul de doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 care au fost contractate de Guvern şi la ce preţ total, numărul dozelor de vaccin care au fost deja achiziţionate până în prezent de Guvern şi costul acestora, dar şi numărul dozelor din fiecare tip de vaccin care au fost administrate efectiv în România şi cel al dozelor care au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanţie.
PSD cere de asemenea Guvernului să informeze opinia publică despre câte doze din fiecare tip de vaccin au fost revândute către alte state şi care a fost preţul total obţinut şi despre dozele din fiecare tip de vaccin care au fost donate altor state.
„În cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare şi juridice pentru a aduce adevărul în faţa cetăţenilor”, precizează sursa citată.

 

Tag-uri: Guvern, psd, vaccin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ