PSD va cere Camerei Deputaţilor reluarea votului la toate legile de miercurea trecută

| 23 feb, 21:12

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că social-democraţii din conducerea Camerei Deputaţilor vor cere reluarea votului pe toate legile care au fost pe ordinea de zi miercurea trecută, când a fost votată inclusiv Legea toleranţei, iar el va cere plenului retrimiterea legii la comisii.

„Reprezentanţii noştri din Biroul Permanent al Camerei să ceară reluarea votului pentru legile din acea zi, pentru că acele legi sunt puse sub semnul întrebării. Pentru a nu se duce discuţia către Legea toleranţei, după ce Biroul Permanent al Camerei va aproba acest lucru şi plenul să aprope reluarea votului, am posibilitatea să cer ca legea sa fie retrimisă la comisie pentru a se relua votul numai pe celelalte legi, în afară de legea toleranţei pentru a nu spune cineva că ăsta e motivul principal. Principalul motiv este că sistemul de vot pune sub semnul întrebării legitimitatea unui vot în Camera Deputaţilor“, a spus Dragnea, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD., potrivit News.ro

Liderul PSD a punctat şi faptul că Biroul Permanent al Camerei va cere o reconfigurare a sistemului electronic astfel încât prezenţa afişată să fie numărul exact al deputaţilor care sunt în sală în momentul în care se votează o lege. „Domnul Zgonea a spus că sistemul electronic trebuie reconfigurat. Am înţeles că şi aseară (luni seară - n.r.), la Ora ministrului, în sală erau 27 de deputaţi, erau 24 de cartele în terminal, iar pe ecran apăreau 114 prezenţe“, a adăgat Dragnea, citat de aceeaşi sursă. În ceea ce priveşte plângerea penală pe care PSD dorea să o depună în cazul sistemului electronic de vot, Dragnea a spus că aşteaptă concluziile Biroului Permanent de miercuri, în condiţiile în care există şi o anchetă administrativă în acest sens în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ