PSD va iniţia un proiect de lege care reduce cuantumul indemnizaţiei reprezentanţilor în consiliile de administraţie

| 18 mar, 20:45

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va iniţia un proiect de lege care prevede reducerea cuantumului indemnizaţiei reprezentanţilor în consiliile de administraţie.

 

„Să se reducă de la 10% la 1% şi să se reintre într-o normalitate”, a precizat liderul social-democraţilor, adăugând că s-a săturat de măsurile anunţate de premierul Florin Cîţu pe care nu le pune niciodată în aplicare, printre care se numără şi reducerea numărului membrilor în CA la maximum 5.
„M-am săturat. Întotdeauna vor ceva sau anunţă ceva. Nu ar fi cazul să şi facă? Eu consideră că în consiliile de administraţie nu ar mai trebui să fie de 5.000 euro pe lună indemnizaţii. Să se reducă de la 10% la 1% şi să se reintre într-o normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă cum vede intenţia Guvernului de a reduce numărul de membri în consiliile de administraţie.
Atenţionat de faptul că şi PSD a fost la guvernare şi chestionat de ce nu au fost făcute atunci modificări, Ciolacu a răspuns: „Haideţi să nu comparăm o perioadă cu un boom economic cu o criză. Noi o să venim cu o iniţiativă legislativă care o să modifice cuantumul de indemnizaţie pentru reprezentanţii în CA. M-am săturat de veştile bune pe care le anunţă Cîţu şi nu se pun niciodată în aplicare. Momentan au angajat 14.000 de noi lucrători în sistemul bugetar. Aceasta este realitatea. Ce vor face, auzim lună de lună ce vor face câteodată”.
Florin Cîţu a declarat miercuri că la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este vorba doar de numirea a încă unui vicepreşedinte şi nu de creşterea numărului de membri în Consiliul de Administraţie. Premierul a adăugat că CNAS a propus acest lucru şi a justificat măsura prin reforma pe care vrea să o facă în acest domeniu, potrivit News.ro.
Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că fiecare consiliu de administraţie trebuie tratat distinct, în contextul propunerii premierului Florin Cîţu de a fi redusă la 5 membri componenţa unui CA şi a ordonanţei de urgenţă a Ministerului Sănătăţii pusă în transparenţă care prevede majorarea numărului de membri din CNAS.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ