Psihoză la Paris. Atacuri asupra taberelor de romi români, după răspândirea de știri false

| 28 mar, 19:52

Mai multe tabere de romi din România au fost atacate la Paris, după răspândirea unor zvonuri false care îi acuzau pe "români” că se deplasează cu o camionetă prin Paris și răpesc copii și adolescenți.

Psihoză în Franța, generată de informații false care au circulat în ultimele săptâmâni pe rețelele de socializare. Potrivit postărilor, un bărbat într-o camionetă albă ar fi răpit copii, pentru prostituție sau trafic de organe.

În unele comentarii se regăsea și informația că cel care conduce mașina este român. Ca urmare, mai multe tabere de romi originari din România, care trăiesc la Paris, au fost atacate violent.

Grupuri de romi au fost atacate cu pietre și arme improvizate de localnici. Incidentele au început în seara zilei de 17 martie și au continuat până acum.

Atacurile au avut loc în suburbiile din nord-estul capitalei Franței. Aproximativ 20 de persoane au fost arestate după atacuri.

Iar poliția franceză a lansat un mesaj pe twitter în care atenționează că informația privind răpirile este falsă. ”Zvonurile privind răpirea copiilor cu o camionetă sunt total nefondate. Nu mai propagați această informație falsă. Nu incitați la violență!”, scriu autoritățile.

Tag-uri: Franţa, romania, romi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ