PSRO: Amenințarea PSD cu boicotarea alegerilor locale - un teatru de prost gust

| 29 ian, 20:16

Partidul Social Românesc (PSRO) califică drept "un teatru de prost gust" amenințarea PSD cu boicotarea alegerilor locale dacă alegerea primarilor în două tururi va fi pusă în practică.

"O cacialma pe care Liviu Dragnea o joacă pentru a-l ține pe premierul Cioloș în șah", se adaugă într-un comunicat al PSRO transmis, vineri,.

Președintele PSRO, Mircea Geoană, afirmă că PSD nu are nici cea mai mică intenție să nu participe la alegeri.

"Încearcă să-l țină pe primul ministru prizonierul promisiunii făcute în schimbul votului de la învestitură și a unei iluzorii susțineri în Parlament. Așa se întâmplă când te faci frate cu dracul ca să treci puntea — vine înapoi și îți cere taxă de trecere", a spus Geoană, potrivit comunicatului.

PSRO susține alegerea în două tururi din motive de reprezentativitate sporită oferită viitorilor primari, subliniind că în acest fel se permite și o șansă mai bună pentru reînnoirea clasei politice, dându-se ocazia partidelor mici sau nou apărute să aibă o șansă corectă.

Pe de altă parte, formațiunea condusă de Geoană spune că ar fi corect ca modificarea legii în vederea alegerii primarilor din două tururi să se facă printr-o lege aprobată în Parlament.

"Principial vorbind însă, apelarea la o OUG nu este o soluție democratică. Nu întotdeauna scopul, chiar și unul nobil, scuză mijloacele. O lege aprobată în Parlament este calea corectă de urmat. În acest fel, și PNL va avea ocazia de a-și repara greșeala făcută în 2015, când a votat legea alegerii primarilor într-un singur tur alături de PSD", se mai afirmă în comunicatul citat.

Tag-uri: alegeri locale, psd, PSRO
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ