Pumnii lui Bute, gata să o lovească pe Udrea

| 06 sep, 2013

Teoria enunțată înaintea alegerilor de anul trecut, despre apariția unui partid imaculat precum ”Alba ca Zăpada” a rămas la stadiul de speculație. Deși trimiterile erau străvezii și se refereau la proiectul partidului popular și intersectau conjunctural declarațiile grupului reformiștilor reprezentat în PDL de Monica Macovei, din toată povestea s-a ales praful.

În locul unei formațiuni noi, compusă din puri, duri și incoruptibili, electoratului îi este servită gruparea anodină a popularilor. Pe postul personajului din poveste tot vechea gardă a președintelui, o ciorbă reîncălzită menționată în meniul electoral ca Albita ca Zăpada. Despre aceștia din urmă s-a discutat intens în registrul contradictoriu. În timp ce cazurile de corupție din tabăra opozanților președintelui au abundat, practic nefiind numire în guvernul USL să nu fie secondată de acuze și dosare scoase la iveală, uneori și după lungi ani de uitare, dinspre fosta echipă ministerială a liberal-democraților nu s-a auzit nici musca, deși Corpul de Control al Guvernului a trimis numeroase sesizări la DNA. Acest detaliu nu a făcut decât să dea apă la moară celor care au improvizat rapid o veritabilă teorie a conspirației, afirmând că oamenii președintelui și foștii miniștri ai guvernelor Boc au fost oarecum ”imunizați” împotriva actulului de justiție. Situația nu a durat însă și vedem cum apar la iveală primele nume mari din anturajul lui Traian Băsescu, la paritate cu nume din tabăra USL. Cea mai dură acuză, de complot și subminarea economiei naționale, a fost enunțată chiar la adresa șefului PDL București și fost ministru al Economiei, Adriean Videanu, pe numele caruia DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale într-un caz care-l implică și pe alt fost ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Un alt nume care promite un scandal și mai consistent la vârf vehiculează însă numele Elenei Udrea, actualmente desemnată ca favorită a președintelui Traian Băsescu în cursa pentru Cotroceni.

Prima oară aceasta a fost amintită în legătură cu ancheta care l-a implicat pe fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Același Nelu Iordache, care l-a turnat pe liderul liberal, ar fi dat cu subsemnatul la DNA și despre cum a vărsat sume mari de bani în conturile deținute în Dubai de Udrea și ex-soțul acesteia, Dorin Cocoș.

Aproape că nici nu s-au stins ecourile acestei dezvăluiri șocante și un alt scandal se ițește amenințător pe agenda candidatei prezidențiale Elena Udrea. Există indicii că există ramificații și în ”Dosarul Bute”, în care fostul coleg de cabinet al Elenei Udrea, Ion Ariton, a fost invitat în calitate de martor la DNA. După cum vă amintiți probabil, este vorba de acuza de deturnare a fondurilor europene. Ministerul Dezvoltării condus de Elena Udrea, care a alocat pentru finanţarea meciului de box suma de 1,93 milioane de euro, a plătit până la urmă suma de 1,5 milioane de euro către organizatorul galei, firma Europlus Computers, cu unic acționar chiar președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja. De aici lucrurile se complică oarecum, pentru că din suma de 8,1 milioane de lei achitată de MDRT condus de Elena Udrea, doar 92.000 de lei au fost folosiţi pentru promovarea României, adică nu mai mult de 1,13%.

Meciul pugilistului Bute se pare că i-a purtat ghinion Elenei Udrea, despre care s-a speculat că ar fi vrut să-și suplimenteze capitalul politic pe spinarea sportivului. A rămas consemnat că la meciul de box în care Bute a luptat cu cu Jean Paul Mendy, Elena Udrea a fost fluierată și huiduită de public mai tare decât pugilistul francez. Despre acest incident, favorita prezidențială a comunicat sec doar că "nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită".

Revenind la anchetă, merită să mai menționăm și că pe lista sponsorilor generoși la pungă care au alimentat contul Europlus Computers se află mai multe companii de stat din subordinea ministerului condus de Ariton. Transelectrica a dat 50.000 de euro, Transgaz a oferit 100.000 de euro, iar Hidroelectrica a contribuit cu 150.000 de euro. De asemenea complexurile energetice Turceni şi Rovinari au cotizat câte 25.000 de euro.

Este prematur să speculăm în ce direcție și cum se vor finaliza cercetările în acest caz. Să concluzionăm doar că recentele evoluții nu sunt deloc liniștitoare pentru planurile politice de viitor ale Elenei Udrea, asemenea acuzații grave, odată confirmate, fiind susceptibile să modifice sensibil traiectoria fostului ministru dinspre Cotroceni cel mai probabil spre penitenciarul de la Târgșor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2013
cantautor
pana s-o loveasca pumnii lui Bute pe Udrea,s-ar putea sa fie KO ,atat Ponta cat si Oprescu...
de la cutu-cutu...
06 sep, 2013
esticretindecitetratez
:))
Esti dus, frate... Celelalte 4 cazuri similare l-au facut KO pe Basescusau pe Videanu? Tu te crezi prin Germania, probabil.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ