Programul Rabla Plus 2020: Maşinile electrice folosite la drive-test vor fi considerate noi şi pot fi cumpărate

| 24 aug, 20:26

RABLA PLUS 2020. Un proiect de ordin al Ministerului Mediului doreşte să includă în categoria maşinilor electrice şi electrice hibride şi autovehiculele folosite pentru drive-test sau demo, însă cele care nu depăşesc 6.000 km parcurşi şi nu sunt mai vechi de şase luni.

O altă condiție pe care va trebui s-o bifeze o mașină folosită la drive-test pentru a putea fi cumpărată prin Rabla Plus este ca ea să fie comercializată, după cum stabilește proiectul de ordin, “de către producătorul validat, respectiv de către punctul de lucru/agentul/partenerul autorizat, declarat în cererea de validare, în calitate de prim proprietar”.

După ce proiectul de ordin va intra în vigoare, iar măsura va ajunge să se aplice, aceste mașini “vor putea beneficia o singură dată de finanțarea acordată prin Program”, potrivit referatului de aprobare a proiectului de ordin aflat în dezbatere la Ministerul Mediului, citat de Avocatnet.ro.

Programul Rabla Plus oferă posibilitatea românilor să îşi cumpere un autoturism noi pur electric sau electric hibrid cu o reducere de până la 45.000 lei (aproximativ 9.300 euro) prin intermediul unei ecotichete oferite de stat.

Rabla Plus 2020 vine cu o condiţie, autoturismele achiziţionate nu vor putea fi vândute în primul an de la cumpărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ