Rachetele Patriot vor deveni o ţintă dacă Rusia ar ataca România, scrie presă rusă

| 22 sep, 13:53

Rachetele Patriot ajunse săptămâna trecută în România ar putea deveni ţinte ale Rusiei într-un caz ipotetic în care s-ar lansa un atac asupra ţării noastre, scrie presa rusă, citând un expert în relaţii internaţionale.

România și alte țări din sud-estul Europei leagă acest proces de reechipare cu tehnică americană de o posibilă amenințare care poate veni pe flancul estic al alianței NATO, scrie ziarul Izvestia, preluat de agenția rusă de știri TASS.

Konstantin Bogdanov, cercetător la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Științe, afirmă că dispunerea de sisteme de rachete Patriot în România și Polonia nu este surprinzătoare.

„Ambele țări constituie baze de încredere, unde vor avea loc desfășurări de trupe NATO în cazul unei amenințări. Raza de acțiune a acestor rachete în vreme de pace nu pune nicio dificultate armatei ruse, inclusiv trupelor aflate în Crimeea. Fără îndoială, însă, aceste sisteme vor fi considerate ținte în cazul planificării unor operațiuni ipotetice în România”, a declarat Bogdanov, notează Digi24.ro.

Un alt expert, Ilya Kramnik, de la Consiliul Rus de Afaceri Internaționale, afirmă că probabil Moscova va răspunde la poziționarea rachetelor Patriot în România.

„Astfel de lucruri nu pot fi ignorate. Probabil se va acorda mai multă atenție capabilităților aeriene ale flotei de la Marea Neagră și Diviziei de Sud a Armatei, în sensul dispunerii de sisteme defensive. Există anumite arme, de exemplu, rachete anti-radar capabile să neutralizeze sisteme de rachete și radar”, a specificat Kramnik.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ