Radev: Nu există nicio logică economică şi politică pentru ca Bulgaria şi România să fie în afara spaţiului Schengen

| 25 mai, 15:44

Nu există nicio logică economică şi politică pentru ca Bulgaria şi România să fie lăsate în afara spaţiului Schengen, a declarat joi preşedintele Rumen Radev în cadrul unor declaraţii comune cu şeful statului croat, Zoran Milanovic. Milanovic se află într-o vizită oficială în Bulgaria.Nu există nicio logică economică şi politică pentru ca Bulgaria şi România să fie lăsate în afara spaţiului Schengen, a declarat joi preşedintele Rumen Radev în ca

 

Radev a precizat că Bulgaria a îndeplinit toate criteriile tehnice încă din 2011, acest fapt fiind acceptat de Comisia Europeană. "Menţinerea Bulgariei în afara spaţiului Schengen pe baza oricăror capricii de moment şi argumente politice de moment subminează fundamentul normativ al UE, subminează mecanismele decizionale ale UE", a mai spus Radev. Aceasta este o pierdere nu numai pentru economiile celor două ţări, o umilinţă pentru cetăţenii ambelor ţări, dar şi o pierdere pentru Europa, a susţinut Radev.
"Într-un moment în care vorbim despre mobilitate militară, despre o mai mare securitate, despre combaterea crizei economice şi a inflaţiei în Europa, nu există nicio logică în a împiedica libera circulaţie a persoanelor, a bunurilor, a serviciilor şi a capitalurilor, care se află în centrul uniunii", a declarat preşedintele.
Radev a subliniat că, în ultimele luni, în Bulgaria au avut loc două inspecţii ale Comisiei Europene şi că, în ambele cazuri, ţara a înregistrat rezultate excelente.
"Dacă parlamentul va adopta legile importante, nu vor mai exista obstacole şi argumente care să oprească ţara noastră pe drumul spre aderarea la Schengen", şi-a exprimat el convingerea.
Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ