Radicalii maghiari au arborat un steag secuiesc de mari dimensiuni la Sf. Gheorghe: Va vesti libertatea

| 12 sep, 2014

Partidul Civic Maghiar a arborat, vineri, în parcul central din Sfântu Gheorghe, un steag secuiesc de mari dimensiuni, care "să vestească libertatea", fără a cere autorizaţie de la Primăriei, după ce, joi, formaţiunea a înlăturat un alt steag secuiesc din aceeaşi zonă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov, formaţiunea pe care o reprezintă a îndepărtat, joi, steagul secuiesc din parcul central din Sfântu Gheorghe.

"Potrivit deciziei instanţei, primarul Antal Arpad era obligat să îndepărteze acest steag. Nu am dorit să-i cauzăm probleme, astfel am decis să înlăturăm acest simbol de pe catarg. Însă, în cursul acestei zile (vineri – n.r.) am arborat, tot acolo, un alt steag secuiesc”, a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna a afirmat că pentru arborarea acestui steag secuiesc, care are o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de 82 de centimetri, nu a cerut autorizaţie de la Primăria Sfântu Gheorghe."Acest steag să vestească libertatea. Noi considerăm că secuii au dreptul să-şi arboreze propriile simboluri, nimeni nu ne poate strivi limba maternă, cultura şi simbolurile”, a afirmat Kulcsar Terza Jozsef.

La iniţiativa PCM Covasna, în 4 iunie 2013 a fost ridicat un drapel secuiesc, având o lăţime de doi metri şi o lungime de 1,12 metri, pe un catarg în Parcul Elisabeta, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ