Maestrul Radu Beligan îşi sărbătoreşte astăzi împlinirea a 95 de ani, pe şcenă, jucând într-o piesă

| 14 dec, 2013

Actorul Radu Beligan,  născut de ziua Sfântului Filimon, protectorul artiştilor, va fi sărbătorit sâmbătă, de la ora 12.00, pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală, prin inaugurarea unui binecunoscut simbol al teatrului, "Gongul Thaliei", care semnifică longevitatea şi evoluţia spirituală a slujitorilor scenei, marcând în acest fel 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

Maestrul, care aduce onoare României prin intrarea în Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă, va putea fi aplaudat de spectatori la împlinirea vârstei de 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de carieră, chiar de ziua lui.

Seara, de la ora 19.00, Radu Beligan îşi va sărbători ziua de naştere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol cu premiera absolută "Lecţia de violoncel" de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa, alături de actori ai Teatrului Naţional: Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa/Rodica Ionescu.

Radu Beligan este cel mai longeviv actor de teatru în viaţă din lume. Maestrul s-a născut în 1918, în satul Galbeni, judeţul Bacău. Tatăl său era descendentul lui Creangă, iar mama, grecoaică. A venit în Capitală, unde a studiat Dreptul, Folosofia şi a urmat cursurile Academiei de Muzică și Artă Dramatică, unde a avut-o profesoară pe Lucia Sturdza Bulandra.

A debutat pe scenă la vârsta de 20 de ani, cu piesa "Crimă şi pedeapsă" după Dostoievski. A fost directorul Teatrului de Comedie şi al Teatrului Naţional.

În afara scenei, a avut trei mariaje şi patru copii. Deşi a ajuns la 95 de ani, Radu Beligan regizează, publică şi joacă.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ