Radu Mazăre: M-a învăţat Băsescu să suflu şi în iaurt

| 12 aug, 2013

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că nu se află printre primarii declaraţi incompatibili de către ANI pentru că întotdeauna, înainte de a lua o decizie, se consultă cu avocaţii, învăţând de la preşedintele Traian Băsescu 'să sufle şi în iaurt'.

'M-a învăţat Băsescu să suflu şi în iaurt şi atunci eu (...) înainte iau opinia avocaţilor, tocmai ca să nu am discuţii şi uite că nu am avut. În al doilea rând, mie nu prea-mi place să intru în comisii, funcţii, comitete, decât dacă sunt obligat de lege', a afirmat, luni, Mazăre, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal, întrebat fiind cum de nu a făcut parte din conducerea Regiei Autonome Judeţene de Apă.

Primarul Constanţei a declarat, totodată, că Legea ANI este prost făcută şi ar trebui modificată.

'Legea este prost făcută şi nu are logică, în viaţă şi legile şi lucrurile trebuie să fie de bun simţ. Dacă primarul reprezintă Consiliul Local în faţa terţilor, a tuturor, e normal ca eu să reprezint instituţia, ca primar sau ca şef de Consiliu Judeţean, în regia în care consiliul este acţionar. (...) Legea este proastă, ea trebuia modificată, iar ăia de la Ministerul Justiţiei sunt nişte (...) fricoşi', a spus edilul.

Radu Mazăre susţine că ministrul Justiţiei ar trebui schimbat din funcţie, solicitare pe care primarii declaraţi incompatibili i-o vor cere premierului Victor Ponta.

'O să-i ceară ceilalţi, pe care îi arde mai tare (...), probabil că o să îi ceară. (...) Eu, sigur, o să-i spun premierului, înţeleg că este o şedinţă nu ştiu când şi o să-i spun că nu-i normal (...) Că nu-i cere nimeni ministrului să apere, să intervină în dosare, să schimbe procurori, să nu ştiu ce. Îi cere să schimbăm o chestiune care nu-i logică dintr-o lege. Dacă lui îi e frică, atunci nu are ce căuta acolo', a menţionat Radu Mazăre.

Referitor la situaţia în care Legea ANI ar fi modificată, însă ea nu va putea fi aplicată pentru cei peste o mie de primari din ţară declaraţi incompatibili, Mazăre a afirmat, pentru AGERPRES, că nu ştie ce soluţie se va găsi, adăugând că el are o problemă de altă natură cu ANI.

'Nu ştiu, că nu sunt avocat şi nu este cauza mea. Eu cu ANI am altă problemă, dar îi mai lăsăm, mai aştept, eu sunt băiat răbdător. De 4 ani şi ceva îmi controlează casa din Brazilia şi nu mi-au dat niciun răspuns până acum', a susţinut primarul Constanţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ