Radu Mazăre, prins în Madagascar. El are o condamnare definitivă de 9 ani în România

| 08 mai, 14:29

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

 

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. Mazăre acuzase la momentul fugii presupuse presiuni politice și spunea că a cerut azil politic în Madgascar.
Urmează acum ca autoritățile române să discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extrădări.
Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019 în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța. Alături de Mazăre au fost condamnați în acel dosar Nicușor Constantinescu – 5 ani de închisoare, Cristi Borcea – 5 ani, Dragoș Săvulescu – 5 ani și jumătate, notarul Aurel Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București) – 2 ani cu suspendare. Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.
În 3 mai 2019, Mazăre a mai fost condamnat la o altă sentință de 9 ani și 10 luni într-un alt dosar de corupție, dosarul Polaris, sentință care poate fi atacată cu apel.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ