Radu Mazăre va fi extrădat! Anunțul făcut de Ministerul Justiției din Madagascar

| 14 mai, 13:20

Radu Mazăre va fi extrădat! Anunțul a fost făcut de Ministerul Justiției din Madagascar.

Conform Realitatea TV, Ministerul Justiției din Madagascar a anunţat că Radu Mazăre va fi predat autorităţilor din România.

Mandatul său de arestare expira astăzi, iar autorităţile de la Antananarivo au decis menţinerea lui Radu Mazăre în centrul de detenţie până la extrădare.

Ministrul Justiției din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo, a declarat pentru publicația L‘Express de Madagascar că Radu Mazăre va fi extrădat în România și că au fost primite toate documentele necesare.

Publicația mai scris că Mazăre a fost notificat că va fi extrădat.

L‘Express de Madagascar mai anunță că surse din Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați afirmă că Radu Mazăre ar fi depus cerere pentru azil în Madagascar. Cererea ar urma să fie discutată pe 21 ianuarie 2020.

”Între timp, nu îl putem forța să părăsească țara în care a cerut azil”, spun sursele citate.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni dimineaţă, că instituţia pe care o conduce a transmis documentele necesare pentru extrădarea din Madagascar a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Acest lucru s-a întâmplat luni la ora 09.00, a mai spus Birchall. Documentele au fost primite de ministerul Justiţiei din Madagscar.

"Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare al domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8.00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9.00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagscar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare şi toate documentele. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală", a anunţat ministrul Justiţiei.

Ministrul Interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat vineri că au început demersurile privind extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar. "Se lucrează în regim de urgență", a mai afirmat ministrul Justiției.

"Am dispus ca în baza documentelor, să inceapă în regim de urgență procedurile și formularele procedurii de extrădare. Vreau să le mulțumesc colegilor care vor lucra nonstop, avem un dosar cu 600 de pagini care trebuie tradus, în termen de 6 zile", a declarat Ana Birchall.

Birchall a dat asigurări că se va lucra non-stop la dosarul de 600 de pagini, care necesită traducere autorizată. Ea a amintit că autorităţile din Madagascar l-au reţinut pe Mazăre pentru şase zile, dar au mai rămas două zile pentru trimiterea dosarului, potrivit Agerpres. Mai multe informaţii vor fi făcute publice atunci când documentaţia va fi trimisă în Madagascar, a menţionat ea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi seara că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca fostul edil să fie adus acasă. Are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare.

Radu Mazăre se află acum într-un centru de reţinere din Capitala Republicii Madagascar, acolo unde probabil a şi primit vestea din ţară, potrivit a1.ro. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au analizat joi solicitarea Poliţiei Române, formulată pe numele lui, şi au decis că demersurile pentru extrădare pot fi demarate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ