Ambulanţa va primi anul acesta peste 150 de maşini noi

| 30 iul, 2013

Ambulanţa va primi, anul acesta, prin programul multianual de mentenanţă, peste 150 de maşini noi, care le vor înlocui pe cele vechi, programul mergând în paralel cu cel de dotări pentru intervenţii la accidente colective, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

De asemenea, în contextul în care Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF) au sărbătorit la sfârşitul săptămânii trecute împlinirea a 107 ani de la înfiinţare, dr. Raed Arafat a evidenţiat progresele înregistrate de-a lungul anilor de acest serviciu care salvează vieţi, adăugând că a devenit o tradiţie aniversarea de la Ambulanţă.

Managerul SABIF, dr. Alis Grasu, a declarat pentru AGERPRES că îşi doreşte ca Ambulanţa să se dezvolte în continuare, în folosul populaţiei, să fie un serviciu performant atât din punctul de vedere tehnic, cât şi al pregătirii personalului şi să salveze cât mai multe vieţi.

Aniversarea celor 107 ani de la înfiinţare a fost marcată prin Balul Salvării, care a avut loc duminică seară. Medicii, ambulanţierii, operatoarele şi voluntarii SABIF au sărbătorit alături de agenţiile cu care colaborează zilnic în salvarea de vieţi, şi-au împărtăşit emoţii, realizări, se arată într-un comunicat emis marţi de Societatea de Salvare din Bucureşti.

La eveniment au participat, între alţii: secretarul de stat dr. Raed Arafat, subprefectul Capitalei Mariana Câmpurean, inspectorul-şef al IGSU, colonel Ion Burlui, Ştefan Minovici, unul dintre descendenţii familiei Minovici, fondatorii medicinei de urgenţă din România, dar şi cei care au pus bazele Societăţii de Salvare Bucureşti, acad. prof. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. dr. Daniela Bartoş, prof. dr. Codruţ Sarafoleanu, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, prof. dr. ec. Valentin Radu, director UMP Banca Mondială, Francisc Czobor, dr. Andrei Georgescu, medic-şef UPU Spitalul Universitar, dr. Bogdan Opriţa, medic-şef SMURD Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ