Raed Arafat contraatacă: Nu înțeleg cum s-a scos concluzia că la Colectiv a fost o intervenție în mare parte necoordonată

| 29 mar, 08:49

Raed Arafat contraatacă. Secretarul de stat în M.A.I. a demontat acuzaţiile potrivit cărora intervenţia de la Clubul Colectiv ar fi fost în mare parte necoordonată, aşa cum s-a precizat în raportul Corpului de control al premierului.

Arafat a declarat că în noaptea tragediei au fost mobilizate peste 60 de ambulanțe, iar în mai puţin de două ore toţi pacienţii se aflau în spitale. Analiza Corpului de control va fi completată și publicată într-o variantă definitivă, a anunţat Arafat.

”Nu înțelegem cum s-a scos concluzia că a fost o intervenție în mare parte necoordonată. Când ai o procedură, ea e pentru situațiile care se repetă. De exemplu, procedura pentru incendiu sau plan de acțiune pentru incendiu. Când ai o situație cum a fost la Colectiv, orice procedură nu va încăpea situația asta”, susține Arafat.

Raed Arafat a răspuns astfel criticilor din raportul Corpului de Control al premierului în cazul Colectiv. Pentru întâia dată de la producerea tragediei, fondatorul SMURD și-a prezent propriile concluzii cu privire la modul în care s-a intervenit în noaptea în care zeci de tineri au pierit în flăcari. Arafat a explicat că, de la debutul intervenției, într-o oră și 50 de minute, toți pacienții se aflau în spitale. Totodată, secretarul de stat a susţinut că nota de apreciere a oamenilor care au fost pe teren la tragedia din Colectiv a fost peste 9.

”Dacă mergeam după procedură, am fi avut într-o prima noapte încă câteva zeci de decedați”, a spus Arafat.

Secretarul de stat contrazice astfel punctul din raportul Corpului de control în care s-a spus că acţiunea din Colectiv a fost mare parte necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor.

"Mi se pare că este extrem de grav și critic ca în România să încercăm - și aici nu vorbesc numai de raportul Corpului de control, ci și de chestiuni mult mai largi - să luăm un pistol și să tragem în picioarele noastre și să spunem că la noi este totul prost. Noi considerăm raportul de importantă istorică și practică, pentru că o intervenție ca cea de la Colectiv nu rămâne neurmărită pe plan mondial. Atunci când pleacă un raport care zice că intervenția este sub medie, pleacă prin ambasade și peste tot și deja despre România cel mai probabil afară se spune că sistemul de urgență românesc a fost sub medie. Nu ne convine acest lucru decât dacă este adevărat", a mai declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în M.A.I. a adaugat că ar fi fost firesc să aiba loc o discuție cu instituțiile care au fost implicate, inclusiv cu Departamentul pentru Situație de Urgență, înainte ca Raportul corpului de control să fie dat publicității. Arafat a adaugat însă că Analiza Corpului de control va fi completată și publicată ulterior într-o variantă finală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ