Raed Arafat: Ne temem să nu ajungem în scenariul în care să alegem între bolnavi pe cine să intubăm

| 13 aug, 10:51

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că cea mai mare teamă este reprezentată de limita sistemului medical, respectiv numărul personalului şi de paturi din Terapie Intensivă, ceea ce ar putea duce la un scenariu sumbru petrecut în timpul vârfului de pandemie de coronavirus în Italia şi Spania.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Raed Arafat a declarat, miercuri seară, că dacă numărul de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus va creşte, ceea ce ar putea duce la o ocupare mai mare a numărului de paturi din unităţile spitaliceşti dotate cu Terapie Intensivă, "putem ajunge la poveştile adevărate pe care le-am auzit în alte părţi".

"De ce ne e teamă nouă? Totuși, există limite ale sistemului. Limitele acestea, indiferent cât vrei să crești capacitatea sistemului, sunt anumite componente ale lui pe care n-ai cum să le dublezi sau să le triplezi. Poți să crești numărul paturilor, poți să crești orice, dar nu poți crește numărul personalului. Da, putem să apelăm la un sprijin dacă alții sunt mai puțin afectați decât noi, dar asta e o chestie pe o perioadă limitată. Speranța noastră este să nu ajungem să ducem sistemul la un stres maxim și să păstrăm sistemul, totuși, cât mai posibil cu capacități de rezervă rămase și posibile să fie folosite. Dacă ajung să am toate paturile de terapie intensivă ocupate, vom ajunge la poveștile adevărate pe care le-am auzit din alte părți, în care ai doi bolnavi pe un ventilator sau să alegi între un bolnav și altul pe cine intubezi, pe cine ventilezi. Noi nu vrem să ajungem la asta”, a declarat şeful DSU, Raed Arafat, la postul de televiziune B1 TV.

Pentru a nu ajunge în acest scenariu sumbru, secretarul de stat afirmă că "trebuie să reducem creşterea asta a numărului cazurilor. Orice creștere și chiar dacă continuă cu 1.000 și ceva de cazuri pe zi, asta înseamnă că în câteva zile vreo 50 de ei vor intra în terapie intensivă. Asta înseamnă un impact continuu. Noi trebuie să reducem numărul cazurilor pe zi și să luăm toate măsurile astfel încât numărul cazurilor să se reducă, tocmai ca să reducem impactul pe secțiile de terapie intensivă. Noi am crescut numărul paturilor în ultima perioadă".

România a înregistrat miercuri, 12 august 2020, cel mai mare număr de noi infectări de la începutul pandemiei, respectiv de 1.415 de cazuri, precum şi 43 de decese provocate de noul coronavirus, potrivit informaţiile oferite de Grupul de Comunicare Strategică a Guvernului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ